Telefoni
04.04.2014 07:21

Deli z drugimi:

Share

Prve podrobnosti o mobilniku Samsung Galaxy S5 mini

Nadvse zanimivi mobilnik Samsung Galaxy S5 mini naj bi luč sveta ugledal že junija.
Nadvse zanimivi mobilnik Samsung Galaxy S5 mini naj bi luč sveta ugledal že junija.

Direktor podjetja Samsung J. K. Shin je v mesecu marcu zagotovil, da bomo v teku letošnjega leta ugledali številne »predelave« mobilnika Galaxy S5, pri čemer bo en model namenjen predvsem ljubiteljem digitalne fotografije, en bo odporen na padce in udarce ter en se bo lahko pobahal s kompaktnejšimi dimenzijami. Kot vse kaže je slednji tako rekoč že nared za prodajo, saj so zanesenjaki spletnega portala SamMobile iz zanesljivih virov pridobili podrobne informacije o njegovi strojni opremi.

Pametni mobilni telefon Galaxy S5 mini (model SM-G800) naj bi bil opremljen s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 720 x 1.280 slikovnih točk (format 720p), za preračunavanje podatkov pa naj bi bil na voljo 4-jedrni procesor Snapdragon 400. Zajemu kakovostnih fotografij in videoposnetkov naj bi bil kos digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za spletne konference pa bo na voljo spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še poldrugi gigabajt sistemskega pomnilnika, vgrajeni sistemski pomnilnik s 16 gigabajti prostora in baterijo kapacitete 2.100 miliamperskih ur.

Trenutno še ni znano, ali bo miniaturni pametni mobilni telefon Galaxy S5 mini razpolagal še z naprednimi možnostmi večjega brata, kot so bralnik prstnih odtisov, merilnih srčnega utripa ter odpornost na vodo in prah. Prav tako še nista znana njegova maloprodajna cena in dobovljivost, čeprav številni viri nakazujejo, da naj bi ga podjetje Samsung ponudilo v prodajo že konec meseca junija.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku