Računalništvo, telefonija
05.09.2017 07:49

Deli z drugimi:

Share

Prve naprave za Windows 10 Mixed Reality na voljo že oktobra!

Očala s podporo tehnologiji Windows 10 Mixed Reality bodo nared sočasno s posodobitvijo Fall Creators Update.
Očala s podporo tehnologiji Windows 10 Mixed Reality bodo nared sočasno s posodobitvijo Fall Creators Update.

Programerji podjetja Microsoft pospešeno delajo na nadgradnji operacijskega sistema Windows 10, ki bo na voljo za prenos že 17. oktobra letos (http://bit.ly/Windows-Fall-Creators-RN). Tu gre za nadgradnjo Fall Creators Update, ki jo bo brezplačno prejelo več kot 500 milijonov uporabnikov osebnih računalnikov širom sveta. Ta bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla kar nekaj zanimivih novost, med njimi pa bo seveda izstopala podpora za razširjeno oziroma obogateno resničnost Windows 10 Mixed Reality, ki bo uporabnikom omogočala združevanje realnega sveta z navideznim.

Ker bo za uporabo možnosti Windows 10 Mixed Reality treba razpolagati z namenskimi večpredstavnostnimi očali, ne preseneča, da bodo ta naprodaj prav tako od 17. oktobra dalje. Te naprave bodo v prodajo ponudila podjetja HP, Lenovo in Dell, zanje pa bo v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 295 evrov (okoli 350 evrov v Evropi) oziroma okoli preračunanih 380 evrov (okoli 450 evrov v Evropi) v navezi z namenskimi krmilniki. Glede na to, da so namenski krmilniki ključnega pomena za razširjeno resničnost, bo njihov nakup tako rekoč obvezen.

Vsa večpredstavnostna očala s podporo tehnologiji Windows 10 Mixed Reality bodo ponujala izris slik v ločljivosti 1.440 x 1.440 slikovnih točk na posamično oko s povprečno frekvenco osveževanja okoli 90 hercev. Tovrstne naprave se bodo medsebojno razlikovale predvsem po obliki, pri čemer bodo po nizki teži izstopala predvsem očala podjetja Acer. Ta bodo zato primerna predvsem za tiste uporabnike, ki prisegajo na udobje in večpredstavnostna očala uporabljajo več ur dnevno, in sicer tako za zabavo in igranje računalniških iger kot za delo.


Prijavi napako v članku