Telefoni
23.04.2016 17:23
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve informacije o novem Galaxy Note 6

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 6 naj bi bil brez konkurence!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 6 naj bi bil brez konkurence!

Brez dvoma je trenutna generacija Galaxy Note 5 ena izmed največjih napak podjetja Samsung. Pametni telefon namenjen produktivnosti predstavlja preveč kompromisov, ki so posledica samsungovih fanatičnih poizkusov, da proizvedejo lepši in boljši pametni telefon kot iPhone, ki kljub vsemu ostaja najboljši pametni telefon vseh časov.

Vendar pa se pri Samsungu ne bodo predali in pojavile so se že prve neuradne informacije o tem kaj lahko pričakujemo pri novem Galaxy Note 6. Za razliko od predhodnika naj bi Note 6 bil na voljo na vseh ključnih trgih. Velikost zaslona naj bi se povečala na 5,8 palca in bi s tem bila rahlo večja od zaslona pri trenutni generaciji Galaxy Note 5, ki ponuja 5,7 palčni zaslon. Poleg večjega zaslona naj bi same dimenzije pametnega telefona bile enake kot sedaj. Dobra novica za uporabnike katerim se s tem ne bo potrebno ukvarjati z večjimi dimenzijami telefona. Poleg večjih dimenzij naj bi zaslon bil tudi ukrivljen in bi s tem ponujal vse funkcije, ki jih Samsung danes ponuja pri Galaxy Edge modelih. Poleg večjega zaslona naj bi se povečala tudi velikost baterije in sicer iz trenutnih 3000 mAh na vsega 4000 mAh. Pomemben dejavnik pri uporabnikih, ki so osredotočeni na produktivnost in se zato ne želijo sredi dneva ukvarjati s polnilcem in polnjenjem pametnega telefona.

Presenetljiva novica naj bi se nanašala na količino RAM, ki jih pri Samsungu načrtujejo ponuditi. Namesto današnjih 4GB, kar je za pametni telefon že solidna količina, naj bi novi Galaxy Note ponujal kar 6GB RAM. Očitno se pri Samsungu dobro zavedajo počasnega in zatikajočega se delovanja operacijskega sistema, ki nikakor ne more dohajati applov iOS tudi v primeru neprimerljivo večje količine RAM. Mogoče bo 6GB končno samsungovim uporabnikom prineslo tekoče delovanje operacijskega sistem Android. Glede na visoko ceno Galaxy Note pametnih telefonov, bi si to vsekakor zaslužili.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku