Telefoni
16.06.2013 09:07

Deli z drugimi:

Share

Prva pristna fotografija mobilnika HTC One Mini?

Na svetovnem spletu se je pojavila nova fotografija težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona HTC One Mini, ki je bil fotografiran skupaj z večjim bratom. Novinec bo v primerjavi z njim v višino le malenkostno manjši, medtem ko bo po širini precej ožji.
Mobilnik HTC One Mini bo oblikovno zelo podoben njegovemu zmogljivejšemu bratu.
Mobilnik HTC One Mini bo oblikovno zelo podoben njegovemu zmogljivejšemu bratu.

Ker naj bi podjetje HTC že avgusta ponudilo v prodajo »miniaturno« različico vrhunskega pametnega mobilnega telefona One, ne preseneča, da se je pred kratkim na svetovnem spletu pojavila nova fotografija novosti. Fotografijo so razkrili zanesenjaki spletnega portala BGR, ta pa je zanimiva predvsem zaradi tega, ker je bil HTC One Mini fotografiran skupaj z večjim bratom. Ta bo v višino le malenkostno manjši, medtem ko bo po širini občutno ožji.

Špekulacije o strojni opremili pametnega mobilnega telefona HTC One Mini se niso spremenile, kar pomeni, da naj bi bil opremljen s 4,3-palčnim (10,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za zajem fotografiji bo na voljo digitalni fotoaparat UltraPixel ločljivosti štirih milijonov točk, medtem ko bo za predvajanje ušesu prijazne glasbe poskrbel zvočniški sistem Beats Audio.

Na vgrajenem pomnilniku bo nameščen mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean 4.2.2 z grafičnim vmesnikom Sense 5. Pametni mobilni telefon HTC One Mini bo avgusta najprej na voljo v ZDA, zanj pa bo potrebno odšteti preračunanih 300 evrov. V Evropo bo novinec prispel septembra (po vsej verjetnosti tudi v Slovenijo), zanj pa bo potrebno odšteti okoli 400 evrov.


Prijavi napako v članku