Procesorji
06.12.2009 14:26
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva jedra i9 že na eBbayu

Prva jedra i9 že na eBbayu
Prva jedra i9 že na eBbayu

Nedavno je na najbolj obiskani avkcijski strani eBay, bil zapažen zgodnji inženirski vzorec prihajajočega Intelovega čipa Core i9, ki bi naj uradno izšel še-le marca leta 2010.

Čip Gulftown, ki je pred kratkim navdušil na začetnik zmogljivostnih testih, naj bi na prodajne police prišel v prvem četrtletju prihodnjega leta, tako da je novica, o tem da se le ta že prodaja na dražbi spletnega mesta eBay, nič manj kot prava senzacija. Avkcijska ponudba procesor označuje kot “Intel 6-Core Xeon Westmere Gulftown 2.4GHz LGA1366 ES” in zagotavlja, da je bil procesor preizkušen in da je v popolnoma delujočem stanju.

Dražbo naj bi objavil nek Tajvanski prodajalec in z njo iztržil impresivnih 1200 $. Prodajalec je pri tem naredil neumno napako, s tem da je razkril identifikacijske oznake procesorja, s čemer bi lahko Intel veliko lažje izbrskal vir proizvodnje.

Spletna stran Tom’s Hardware ob tem špekulira, da je testna različica procesorja najverjetneje našla pot iz skladišča kakšnega izmed Intelovih številnih partnerjev.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku