Računalništvo, telefonija
10.04.2007 10:51
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodanih 100 milijonov iPodov

Apple je naznanil, da so prodali 100 milijonov iPodov, kar pomeni, da je ta predvajalnik najhitreje prodajana tovrstna naprava v zgodovini. Prvi iPod je bil prodan pred petimi leti in pol, novembra 2001, od takrat pa je Apple predstavil več kot 10 novih modelov, med njimi kar pet generacij iPoda, dve generaciji iPoda mini, dve generaciji iPoda nano in dve generaciji iPoda shuffle. Skupaj s programom iTunes in spletno prodajalno iTunes je iPod ljubiteljem glasbe spremenil način pridobivanja, urejanja in poslušanja glasbe, se upravičeno navdušujejo Applovci.

“V tem zgodovinskem trenutku bi se ljubiteljem glasbe po celem svetu radi zahvalili, da so omogočili tako neverjeten uspeh iPoda,” je dejal Steve Jobs, Applov predsednik uprave. “iPod je pomagal milijonom ljudi ponovno zanetiti glasbeno strast in mi smo navdušeni, da smo del tega.”

“Težko se spominjam, kaj sem počela pred iPodom,” je glede tega znala povedati Mary J. Blige, dobitnica nagrade Grammy. “iPod je več kot zgolj predvajalnik glasbe, je del tvoje osebnosti in najboljši način, da imaš svojo najljubšo glasbo s seboj, kjerkoli si.”

iPod je prav tako zanetil še neverjeten razmah industrije več kot 4.000 dodatkov, zasnovanih posebej za iPod, od modnih torbic do zvočnikov. Letos bo več kot 70 odstotkov novih ameriških avtomobilov imelo možnost enostavne priključitve iPoda.

“Svoje tekaške čevlje in predvajalnik iPod vzamem s seboj, kamor koli grem,” je, verjetno ne zastonj, povedal Lance Armstrong, sedemkratni zmagovalec kolesarske dirke Tour de France. “Med tekom poslušam glasbo, ki me resnično motivira.”

Vsak iPod se enostavno povezuje z iTunes 7. Spletna prodajalna iTunes je eden najobsežnejših tovrstnih katalogov na svetu z več kot 5 milijoni pesmi, 350 TV-serijami in več kot 400 filmi. Doslej so prodali več kot 2,5 milijarde pesmi, 50 milijonov TV-serij in več kot 1,3 milijona filmov, kar jih uvršča na prvo mesto med spletnimi prodajalnami tovrstnih vsebin.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več