Računalništvo, telefonija
26.12.2016 16:07
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodaja pametnih zapestnic Fitbit čez praznike očitno zelo dobra

Fitbit Charge
Fitbit Charge

Na applovi trgovini z aplikacijami, App Store, se je brezplačna aplikacija podjetja Fitbit zavihtela na prvo mesto. Slednje velja za kategorijo brezplačnih aplikacij na ameriškem trgu in nakazuje, da so se čez praznike podarjevale fitbitove zapestnice. S slednjimi si je podjetje ustvarilo prepoznavno blagovno znamko in dosega zavidljive prodajne rezultate. Medtem, ko proizvajalci pametnih ur, z izjemo podjetja Apple, še niso uspeli razviti produkt, ki bi obnorel uporabnike, je to na trgu pametnih zapestnic čisto drugače. Stanje trga je bilo možno spoznati tudi s prevzemom nekdanjega proizvajalca pametnih ur Pebble, za katerega so pri Fitbitu plačali med 35 in 40 milijoni ameriških dolarjev.

Fitbit je s svojimi produkti prisoten tudi na slovenskem trgu. Ponudba zapestnic se giblje od dostopnih 100 EUR navzgor. Zapestnice so se pretežno usmerile na ozko področje in sicer merjenje športne aktivnosti posameznika. To velja tudi za tiste, ki se s športom aktivno ne ukvarjate. Zapestnice namreč štejeko korake in aktivne kalorije v vsakem primeru. Priljubljeno je tudi merjenje spanja in ugotavljanje spalnih vzorcev. Podjetje se pa počasi a vztrajno pomika tudi na trg pametnih ur. Model Fitbit Blaze predstavlja že produkt v kategoriji pametnih ur. Poleg funkcij osredotočenih na merjenje športne aktivnosti so na voljo tudi ostale možnosti kot je na primer prejemanje sporočil in obvestil aplikacij.

Fitbit tako v tem trenutku pridobiva na račun večje priljubljenosti pametnih zapestnic od pametnih ur. Slednje so, z izjemo Apple Watch, zaenkrat preobsežne in tudi ne ponujajo nobene unikatne dodane vrednosti v primerjavi s pametnimi telefoni. Težava je tudi cena saj pametne ure zahtevajo plačilo večjih zneskov.



Prijavi napako v članku