Računalništvo, telefonija
29.02.2020 13:07

Deli z drugimi:

Share

Prodaja Galaxy S20 za polovico nižja kot za Galaxy S10?

Novi Samsung Galaxy S20 številne pustil brez besed!
Novi Samsung Galaxy S20 številne pustil brez besed!

Podjetje Samsung je nedavno predstavilo kar tri nove pametne mobilne telefone družine Galaxy S20, in sicer Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra. Model Galaxy S20 Ultra je seveda najzmogljivejši med vsemi, nad njim pa bodo navdušeni tudi ljubitelji mobilne fotografije. Novinec namreč razpolaga s hibridno povečavo, ki tokrat znaša kar 100 krat in seveda nadvse kakovostnimi slikovnimi tipali.

Čeprav si je podjetje Samsung od pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20 obetalo veliko, naj bi bila njihova prodaja zdaleč pod pričakovanju. Časopisna hiša Korea Herald namre poroča, da naj bi bil prvi dan prodaje novincev precej slabši v primerjavi s predhodnikom, modelom Galaxy S10. Prodaja naj bi bila namreč za kar polovico oziroma 50 odstotkov nižja kot za modele Galaxy S10.

Kot vse kaže je podjetju Samsung prvi dan uspelo prodati le slabih 80 tisoč pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy S20, medtem ko je lani v prvem dnevu prodalo 140 tisoč pametnih mobilnih telefonov Galaxy S10 in 220 tisoč poslovnih telefonov Galaxy Note 10. Mnogi so prepričani, da naj bi bila slaba prodaja predvsem posledica strahov pred okužbami s koronavirusom. Drugi pa za to krivijo pomanjkanje inovativnosti, čeprav je te po mnenju poznavalcev več kot dovolj.


Prijavi napako v članku