Računalništvo, telefonija
09.05.2020 08:48

Deli z drugimi:

Share

Procesorji AMD Ryzen 4000 Pro za zahtevnejše!

Procesorji AMD Ryzen 4000 Pro bodo pisani na kožo poslovnim prenosnim računalnikom.
Procesorji AMD Ryzen 4000 Pro bodo pisani na kožo poslovnim prenosnim računalnikom.

Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. Nova družina procesorjev AMD Ryzen 4000 Pro pa bo pisana na kožo prenosnim računalnikom, ki se uporabljajo v poslovne namene. Tu namreč gre za zmogljive procesorje, ki temeljijo na osnovi procesorskih jeder Zen 2 izdelanih s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Zahtevnim grafičnim vsebinam pa je kos nadvse zmogljivo grafično jedro AMD Vega.

Najzmogljivejši predstavnik nove družine procesorjem AMD je procesor Ryzen 7 Pro 4750U. Ta namreč podatke preračunava z osmimi fizičnimi jedri oziroma 16 procesrskimi nitmi pri frekvenci med 1,7 gigahercev in 4,1 gigahercev. Za preračunavanje grafičnih vsebin je na voljo 7 grafičnih jeder AMD Vega frekvence 1m6 gigahercev, količina predpomnilnika pa znaša 12 megabajtov. Kljub temu je poraba električne energije novosti zelo omejena, saj znaša le 15 vatov, kar bo zagotovilo daljšo avtonomijo delovanja prenosnikov.

Novi procesorji AMD bodo s seboj prinesli še tri nadvse zanimive tehnologije, in sicer AMD PRO Security, AMD PRO Manageability in AMD PRO Business Ready, ki so odgovor na Intelove tehnologije Intel vPro (Intel vPro Security, Intel Active Management Technology in Intel Stable Image Platform Program). Tehnologija AMD PRO Security bo poskrbela za varnost vaših podatkov preko naprednega sistema šifriranja, tehnologija AMD PRO Manageability pa bo pripomogla k večji združljivosti in lažjemu upravljanju. Storitev AMD PRO Business Ready pa prinaša zagotovilo, da bodo programi brezhibno delovali za vsaj 18 mesecev od nakupa prenosnega računalnika ter 24 mesečno razpoložljivost nadomestnih procesorjev v primeru težav.


Prijavi napako v članku