Računalništvo, telefonija
21.09.2020 08:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravili smo konfigurator za promocijo na tujih trgih

Vsako podjetje stremi k neprestanemu širjenju svoje dejavnosti, v času epidemije COVID19 pa se nam to zdi še bolj pomembno. Tako smo se v Računalniških novicah odločili, da z namenom blaženja posledic epidemije krepimo svoje mednarodno poslovanje.
Pripravili smo konfigurator za promocijo na tujih trgih
Pripravili smo konfigurator za promocijo na tujih trgih

V Računalniških novicah z namenom blaženja posledic epidemije COVID19 izvajamo aktivnosti digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih. Hkrati želimo okrepiti naše mednarodno poslovanje, boljše sodelovanje s tujimi kupci, s tujo poslovno javnostjo in še bolje promovirati storitve, ki jih nudimo.

Za boljše sodelovanje s strankami iz tujine smo pripravili konfigurator, kjer si lahko potencialne stranke same izberejo, kakšno objavo želijo imeti v Računalniških novicah oziroma si glede na svoje potrebe izberejo možnosti iz naše ponudbe. V kanfigurator lahko dodajo povezave ali dokumente, s pomočjo katerih jim pripravimo posebej zanje prilagojeno oglaševanje. Izbirajo lahko med vrsto možnostmi, kot so objava na družbenih omrežjih, objava v e-novicah in podobno.

Konfigurator je na voljo TUKAJ.

Naročnik ima dve različni možnosti

Sklop, ki je namenjen konfiguratorju, smo razdelili na več segmentov.

V prvem segmantu (ob kliku na gumb »Get an offer«) je na voljo okence za vnos povezave do spletne strani naročnika ter polje za dodajanje datotek – zato, da se lahko kasneje pripravi individualno ponudbo in vsebino ali pa lahko to strankam, ki so že naročale, skrajša postopek oddaje gradiva v produkcijo. V naslednjem koraku pa so še polja za vnos imena podjetja, kontaktne osebe, s katero lahko stopimo v stik ter beležk, če želi naročnik še kaj sporočiti. To omogoča, da pripravimo ponudbo in podjetje kontaktiramo ali pa da v produkciji lažje pošljemo izdelek v pregled.

V drugem segmentu, ki je bil za izdelavo najzahtevnejši (ob kliku na gumb »Costumize my post«) smo izpopolnili konfigurator, kjer lahko naročniki sami dodajajo vsebino – naslov članka, podnaslov, fotografijo, besedilo, video, povezavo do svoje spletne strani in podobno. Na koncu si lahko v predogledu ogledajo, kako bo vsebina videti na spletni strani. Če z vnesenim niso zadovoljni, se lahko vrnejo nazaj in postopek ponovijo.

Naročniki vidijo pregled članka v jeziku kot ga vnesejo. Samodejnega prevajanja nismo vgrajevali, ker za Slovenščino in tehnično področje razvita tehnologija še ni ustrezna, člankom pa je po navadi potrebno dodati tudi noto za »call to action«, kar je poglavitno za dober odziv.

Po drugi strani pa je individualno prevajanje in objava naša prednost, saj doda osebno noto.

Šteje uporabniška izkušnja

Največ prilagajanj in dela smo morali posvetiti prilagoditvi izgleda spletne strani in objavljenih vsebin, pa tudi temu, da vse skupaj izgleda in deluje tako, kot mora. Zavedamo se namreč, da na koncu vendarle največ šteje uporabniška izkušnja.

Konfigurator omogoča naročniku, da si ustvari predogled objave, naročilo pa sestavi skupaj s prevodom, objavo in posameznimi izpostavitvami, kot je objava v e-novicah, na facebooku, linkedinu ter izbor zaključi s plačilom.

Sproti se konfiguraciji prilagaja tudi cena storitev. Sam nakup lahko na koncu naročnik zaključi s plačilom preko PayPala, kar je po dosedanjih izkušnjah zaradi garancije pogosta praksa pri tovrstnih nakupih.

Ob tem smo pri vseh korakih dodali tudi kontakte, kamor se lahko uporabniki obrnejo, če bi pri katerem koli koraku naleteli na težavo oziroma dilemo.

Konfigurator je na voljo TUKAJ.

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na “Javnem pozivu za sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih”.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).


Prijavi napako v članku