Igre
25.03.2021 13:53
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni Xbox Live bo postal Xbox network

Naročnina Xbox Live Gold bo po vsej verjetnosti kmalu postala del preteklosti.
Naročnina Xbox Live Gold bo po vsej verjetnosti kmalu postala del preteklosti.

Microsoftova naročnina Xbox Live Gold uporabnikom igralne konzole Xbox omogoča mrežno igranje iger preko storitve Xbox Live. Slednja ponuja način igranja za več igralcev, navidezno tržišče, kjer člani prejmejo ekskluziven dostop do iger, možnost oblikovanja skupine prijateljev ter razvrščanja igralcev, s katerim uporabnik želi oziroma ne želi igrati, ko je prijavljen na splet. A kot kaže kaže, je prišel čas za spremembo imena priljubljene Microsoftove spletne naročnine.

Pri podjetju Microsoft so razkrili, da bodo storitev Xbox Live preimenovali v Xbox network. Za spremembo so se odločili z namenom ločevanja osnovne storitve od naročnine Xbox Live Gold. Storitev Xbox network se bo namreč izključno nanašala na spletno storitev podjetja Xbox.

Pri tem velja omeniti, da so storitvi Xbox Live Gold po vsej verjetnosti že šteti dnevi. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi jo podjetje Microsoft popolnoma ukinilo. To bo v praksi pomenilo, da za igranje spletnih iger, kot so Fortnite, Apex Legends, Call of Duty: Warzone in drugih ne bomo več potrebovali mesečne naročnine Xbox Live Gold.


Prijavi napako v članku