30.05.2012 12:52

Deli z drugimi:

Share

Prikaz sporočil iz naprav Android na osebnem računalniku

Vse sporočila naprav Android, dosegljiva na namizju osebnega računalnika.
Vse sporočila naprav Android, dosegljiva na namizju osebnega računalnika.

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste pri delu za osebnim računalnikom zamudili pomembni klic ali ste spregledali kratko sporočilo SMS, ker pametnega mobilnega telefona niste imeli ob sebi. Če se vam to dogaja pogosto in razpolagate z mobilnikom Android, priporočamo namestitev aplikacije DeskNotifier. Z njeno pomočjo boste vsa sporočila pametnega mobilnega telefona namreč prejemali kar na namizje osebnega računalnika.

Programska oprema DeskNotifier omogoča prikaz pomembnih sporočil pametnih mobilnikov Android na namizju osebnega računalnika v realnem času. Poleg tega omogoča še pošiljanje kratkih sporočil SMS vsem kontaktom v imeniku in to brez potrebe, da bi se mobilnika dotaknili. Da je to mogoče moramo aplikacijo namestiti tako na mobilnik Android kot oseben računalnik. Brezplačna aplikacija za mobilno napravo je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/jF8Ny, za osebni računalnik pa na spletnem naslovu http://goo.gl/sM9vU. Mobilnik in osebni računalnik lahko povežemo tako preko vmesnika USB kot brezžične povezave Wi-Fi.

Najprej namestimo mobilno različico programa DeskNotifier. Po namestitvi moramo v »Sistemskih nastavitvah« v meniju »Dostopnost« omogočiti storitev DeskNotifier. Ko odpremo mobilno aplikacijo DeskNotifier imamo na dnu menija izpisano IP številko mobilnika. To bomo potrebovali za povezavo pametnega mobilnega telefona z osebnim računalnikom. Ko smo to opravili, program DeskNotifier namestimo še na računalnik. Tu izberemo možnost povezave Wi-Fi in vnesemo IP mobilnika (na primer 192.168.1.10). Izbiro potrdimo s pritiskom na gumb »OK«. Ko vam bo program na osebnem računalniku sporočil, da je povezava uspešna, boste na osebni računalnik prejemali obvestila o klicih in kratkih sporočilih SMS.

Z uporabo programske opreme DeskNotifier bomo na osebni računalnik prejemali tudi sporočila s strani tretjih aplikacij. Sem sodijo aplikacije kot so as Facebook, WhatsApp, Astrid Tasks, Viber, Gmail in še mnogo drugih. Programska oprema DeskNotifier bi mora delovati na večini naprav Android. Ta je za nameček na voljo v angleškem in nemškem jeziku.


Prijavi napako v članku