Računalništvo, telefonija
10.01.2017 11:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali Apple razvija pametna očala?

Ali Apple razvija pametna očala?
Ali Apple razvija pametna očala?

V preteklih dveh letih je bilo v številnih svetovnih medijih mogoče zaznati precej kritik na Applov račun. Predvsem glede pomanjkanja inovativnosti pri novih produktih. Kot kaže, pa bi se to lahko kmalu končalo. Vsaj, če gre verjeti zadnjim govoricam, ki pravijo, da v Applovih laboratorijih razvijajo pametna očala. Ugibanja so se sprožila po tem, ko je direktor Appla Tim Cook večkrat javno izrazil naklonjenost navidezni resničnosti. Pa imajo te govorice tudi kakšno trdno podlago?

Znani ameriški tehnološki bloger Robert Scoble resnično verjame, da bi pri Applu lahko kmalu razvili pametna očala iGlasses. V oddaji This Week in Tech je Scoble citiral mnoge relevantne vire, ki pišejo o tem, da naj bi Apple v sodelovanju s podjetjem Carl Zeiss AG pripravljal omenjeno napravo. Scoble je šel celo tako daleč, da je napovedal, kdaj naj bi Apple razkril spceifikacije očal. To naj bi se zgodilo že letos poleti.

Scoble je sicer o povezavi med podjetjema Apple in Carl Zeiss AG prvič spregovoril že na letošnjem CES-u, ko je dejal, da naj bi vodilni v podjetju Carl Zeiss AG dali zeleno luč za sodelovanje z Applom. Zgodba se je takrat nekoliko izgubila med poplavo drugih, k temu pa naj bi pripomogel tudi Apple, ki naj bi te govorice načrtno utišal.

Tudi če se bodo te špekulacije izkazale za neresnične, pa Apple skoraj brez dvoma vsaj razmišlja v tej smeri. To dodatno podprejo tudi zadnji nakupi z njihove strani, ki vključujejo dolg seznam podjetij, ki se ukvarjajo z navidezno resničnostjo – na primer podjetji Metaio in Flyby Media.


Prijavi napako v članku