Igre
13.01.2010 10:01
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo lego kocke v digitalni obliki

Legendarne Lego kocke se selijo na svetovni splet!
Legendarne Lego kocke se selijo na svetovni splet!

Velika večina izmed nas zagotovo pozna legendarne lego kocke, ki jih proizvaja dansko podjetje Lego in so namenjene otrokom, mladostnikom in mladim po srcu. Ker veliko otrok in mladostnikov vse več časa preživi za zasloni računalnikov, je podjetje Lego za konec letošnjega leta napovedalo prihod spletne igre Lego Universe, kjer bo realni svet združen z digitalnim okoljem.

Lego Universe bo masivna spletna igra (Massively Multiplayer Online Role Playing Game – MMORPG), ki bo igričarjem omogočila, da ustvarijo lastne virtualne like in se z njimi igrajo z liki drugih uporabnikov. Uporabniki bodo plačevali za posamezne virtualne zidake, navidezni denar pa bodo kopičili s porabljenim časom za igranje, kar pomeni, da več časa kot bodo porabili za igro, več zidakov bodo imeli na voljo.

Igra se bo odvijala v tridimenzionalnem svetu, kjer se bodo igričarji borili proti silam zla z njihovo fantazijo in strateškimi prijateljskimi navezami. Otrokom in mladostnikom bo igra po vsej verjetnosti sprva dosegljiva le v specializiranih trgovinah, nekoliko kasneje pa naj bi jo bilo mogoče proti plačilu dolvleči tudi s svetovnega spleta. Vsaj sodeč po govoricah naj bi bila malopodajna cena igre Lego Universe zelo konkurenčna.


Prijavi napako v članku