Igre
21.03.2010 10:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja nova Civilizacija

Peti del Civilizacije naj bi bil najboljši v seriji, tako vsaj pravijo avtorji.
Peti del Civilizacije naj bi bil najboljši v seriji, tako vsaj pravijo avtorji.

Vse ljubitelje poteznih strategij bo razveselila novica, da prihaja nadaljevanje ene najbolj priljubljenih in uspešnih serij – legendarne Civilizacije. Do sedaj so prvih štirih delov, skupaj z dodatki, prodali že več kot devet milijonov izvodov.

Najnovejši del serije, imenovan Civilization V, naj bi izšel še to jesen. Seveda se lahko nadejamo izboljšane grafične podobe in tudi izboljšane igralnosti. Tako naj bi bil tokrat še večji poudarek na diplomaciji, ki naj bi bila tudi precej dodelana in izboljšana, poslavlja pa se sistem religije iz četrtega dela. Toda brez skrbi, poskrbljeno bo tudi za tiste, ki raje kot za pero poprimete za meč, saj bo nadgrajen tudi bojevalni del. Tokrat naj bi igra vključevala tudi topniške enote, ki nam bodo nudile podporo z razdalje in tako zanje ne bo potrebno, da bodo locirane na samem bojnem polju. Še ena opazna novost bo mreža iz šestkotnikov, namesto dosedanjih kvadratkov. Za upravljanje naj bi bilo na voljo 18 narodov, tako da bo lahko vsak našel sebi ljubega. Več informacij o igri sami pa se lahko nadejamo v prihodnjih mesecih.

Vsi navdušenci nad serijo imate torej do jeseni čas, da za predjed še enkrat po dolgem in počez preigrate četrti del z obema dodatkoma.


Prijavi napako v članku