Računalništvo, telefonija
05.01.2006 10:51

Deli z drugimi:

Share

Prihaja Net konferenca 2006

Relativna utečenost razmerij v spletni industriji in podjetjih, ki uporabljajo spletne tehnologije, prinaša tudi nevarnost rutine, ki ogroža inovativnost. Na Net konferenci 2006 z naslovom Splet in inovativnost, ki jo bo v Kongresnem centru Mons v Ljubljani 30. januarja že petič zapored organiziralo podjetje GV Izobraževanje, bodo največji strokovnjaki na področju spletnih tehnologij predavali o tem, kako lahko splet v poslovnem svetu uporabimo inovativno in kako lahko z inovacijami oplemenitimo poslovanje podjetja in družbo.

Tokratna konferenca je posebna v tem, da ponuja še več fokusa in mednarodnih izkušenj kot doslej. Med vrhunsko mednarodno predavateljsko zasedbo bo tudi direktor inovacij v oddelku za nove medije BBC (British Broadcasting Company) Matt Locke, ki ima mnogo izkušenj z inovativnimi projekti in ki sodeluje tudi v mnogo delovnih skupinah in svetovalnih odborih raznih projektov javnih sektorjev in organizacij. Tako je sodeloval pri prvi nagradi digitalnih skupnosti, ki ga je podeljevalo Ars Electronica, predseduje pa tudi zunanjemu svetovalnemu odboru za Creative Archive Licence Group. Na Net konferenci bo predstavil Odprte inovacije; BBC je namreč eno izmed podjetij, ki je odprlo arhive in vsebine ter tako stimuliralo uporabnike, da z njimi razvijejo nove kreativne rešitve in storitve. Na predavanju bo poudaril projekte Creative Archive, Backstage in Innovation Labs. Skupaj s kreativnim direktorjem in direktorjem za vsebine pri hrvaškem podjetju T-HT Antejem Magzanom in pomočnikom direktorja področja za razvoj pri Mobitelu Smpadom Vladikovićem pa bo sedel tudi na vročem stolu, osrednjem delu konference, ki ga bo moderiral urednik strani o informacijskih tehnologijah in telekomunikacijah pri Delu Lenart Kučič. Gostje vročega stola bodo na primerih konkretnih podjetij spregovorili o tem, kdo več pridobi z inovacijo – podjetje ali uporabnik.

Tudi letos bodo na Net konferenci podelili nagrado Izidor, ki je posvečena najbolj inovativnemu slovenskemu spletnemu projektu. Rok za prijavo projektov je 19. januar, na podlagi krovne teme konference pa bo letos strokovna komisija, ki jo sestavljajo Alja Brglez z Inštituta za civilizacijo in kulturo, Rok Jenko iz Design Centra podjetja Gorenje, vodja marketinga v podjetju Telargo Jan Rapoša in Vuk Ćosić, direktor podjetja Case Sensitive, pri nagradi upoštevala inovativnost kot preplet med razvojem produktov, komunikacijskimi modeli in poslovnimi procesi. Lani se je na natečaj prijavilo več kot 154 kandidatov, spletni uporabniki pa so v šestih dneh glasovanja oddali več kot 15 tisoč glasov.

Podrobnejši program konference je na ogled na naslovu http://www.gvizobrazevanje.si/netkonferenca, o nagradi Izidor pa lahko preberete več na http://www.gvizobrazevanje.si/izidor.


Prijavi napako v članku