Telefoni
30.11.2015 16:18
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu povsem obupani?

Samsung Pay naj bi bil na voljo v Evropi še pred koncem leta!
Samsung Pay naj bi bil na voljo v Evropi še pred koncem leta!

Kaj storiti, ko je tekmec tako močan, da niti klasično oglaševanje več ne pomaga? Za uporabo plačati kupcem in jih na ta način poizkušati zvabiti na svojo stran. Takšna je namreč strategija podjetja Samsung, ki se na vse pretege trudi, da bi se uspešno borilo na trgu mobilnih plačilnih storitev. Glavnega konkurenta na tem področju predstavlja Apple s svojo storitvijo Apple Pay. V samo treh dneh od trenutka, ko je Apple Pay postal na voljo na ameriškem trgu, ga je začelo uporabljati več kot milijon uporabnikov. Pri Samsungu sedaj upajo na podoben učinek vendar s to razliko, da bodo kupcem za uporabo plačali.

Ameriški trg predstavlja ključno področje. Nenazadnje so mobilni uporabniki glede na obnašanje neprimerljivo bolj odprti za nove storitve zato morajo pri Samsungu, če želijo ostati relevantni igralec na trgu mobilnih plačil, ravno sedaj doseči kritično maso uporabnikov. Samsung kot alternativo applovemu Apple Pay, ponuja lastno rešitev Samsung Pay. Funkcionalno ni velikih razlih razen tega, da Samsung Pay deluje na večjem številu POS terminalov. Vendar pa vsak do sedaj to ni zaustavilo hitre rasti priljubljenosti Apple Pay.

Samsung je v namen promocije lastne storitve prisotpil do podjetja Best Buy. Eden izmed največjih trgovcev predstavlja dobro priložnost za doseg večjega števila uporabnikov. Vsak uporabnik, ki se odloči za Samsung Pay prejme kupon v višini 50 USD, ki jih lahko porabi v Best Buy. Do ugodnosti so upravičeni vsi uporabniki zadnje generacije pametnih telefonov Galaxy. To pomeni Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ in Galaxy Note 5.

Vse pa ni slabo za korejskega tehnološkega giganta. Po lastnih informacijah je storitev naletela na dober odziv na domačem trgu Južne Koreje. Več kot milijon registriranih uporabnikov naj bi s pomočjo Samsung Pay opravilo po 100.000 transakcij na dan.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku