Računalništvo, telefonija
24.11.2005 10:44

Deli z drugimi:

Share

Prevzem podjetja Scientific-Atlanta

Podjetji Cisco Systems in Scientific-Atlanta sta napovedali dokončen dogovor o prevzemu podjetja Scientific-Atlanta. Scientific-Atlanta je vodilni svetovni dobavitelj video sprejemnikov (set-top box) ter celovitih omrežij za distribucijo videa in video sistemske integracije. Združena ponudba ustvarja celovito rešitev Triple-Play za omrežja ponudnikov in digitalni dom najvišje kakovosti. Poleg tega bodo po prevzemu tržne priložnosti postale del nabora Cisco Advanced Technology rešitev.

V skladu z določili pogodbe bo podjetje Cisco Systems plačalo 43 dolarjev po delnici v gotovini za pridobitev vseh delnic Scientific-Atlanta in prevzelo tudi vse veljavne opcijske delnice za skupno nakupno ceno približno 6,9 milijarde dolarjev, ali približno 5,3 milijarde neto obstoječega gotovinskega stanja podjetja Scientific-Atlanta. Transakcija se bo upoštevala v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi principi in bo predvidoma zaključena v tretjem četrtletju fiskalnega leta 2006 podjetja Cisco Systems. Ta predvideva, da transakcija ne bo vplivala na zaslužke podjetja v fiskalnem letu 2006 in bo nekoliko povišala zaslužke pred obdavčitvijo v fiskalnem letu 2007 ter bo financirana s kombinacijo gotovine in dolgov. Upravi direktorjev obeh podjetij sta prevzem odobrili, ta pa mora prestati še različne standardne pogoje, vključno z zakonodajno odobritvijo ZDA in odobritvijo delničarjev podjetja Scientific-Atlanta.

Podjetje Scientific-Atlanta ima platforme in tehnologije, ki omogočajo hitro in preprosto rast števila uporabnikov do več milijonov. To bo skupaj z arhitekturo IP omrežij prihodnje generacije (IP NGN) podjetja Cisco Systems ponudnikom storitev ponudilo odprto platformo za raznolike storitve in jim omogočilo napredovanje prek videa/IPTV za razvoj in dobavo palete integriranih večpredstavnih storitev v povezanem domu.

Do zaključka bosta podjetji Cisco Systems in Scientific-Atlanta delovali kot ločeni podjetji in nadaljevali s sodelovanjem s svojimi obstoječimi partnerji. Po zaključku transakcije bo podjetje Scientific-Atlanta postalo oddelek skupine Routing and Service Provider Technology pod vodstvom višjega podpredsednika podjetja Cisco Systmes, Mika Volpija, podjetje Cisco Systmes pa bo ostalo zavezano ohranjanju razmerij in strategij vstopa na trg, ki sta jih razvili obe podjetji.


Prijavi napako v članku