Avtomoto
10.03.2021 14:51
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kje vas nagradijo, če ne uporabljate avtomobila

V angleškem okrožju West Midlands bodo v sklopu pilotnega projekta spodbujali uporabo trajnostnih oblik mobilnosti in to z nagradami.
Prav poseben poudarek bo na uporabi koles.
Prav poseben poudarek bo na uporabi koles.

Podjetje Transport for West Midlands (TfWM) iz Velike Britanije se je povezalo s tamkajšnjo Univerzo Warwick, skupaj pa bodo izvedli dveletni pilotni projekt, v sklopu katerega bodo skušali prepričati voznike avtomobilov in drugih motornih vozil, da presedlajo na okolju bolj prijazne načine transporta.

V projektu “Future Transport Showcase” bodo v drugem najbolj gosto naseljenem okrožju Anglije z nekaj manj, kot tremi milijoni prebivalcev, uporabljali električne skiroje, “on-demand” avtobuse in “car sharing” sheme, da bi karseda zmanjšali uporabo osebnih avtomobilov in s tem ustvarili karseda “zeleno” okolje.

Aplikacija Betterpoints App bo gostila kampanjo “choose your way Warwick”, tekom trajanja kampanje pa bodo sodelujoči deležni raznih spodbud in nagrad za spremembo načinov transporta.

Župan okrožja West Midlands, ki je bilo oblikovano leta 1974, Andy Street pravi: “Vse od industrijske revolucije naprej je okrožje West Midlands središče inovacij in še vedno smo gonilna sila razvoja zelene baterijske tehnologije, novih nizkoogljičnih domov, 5G digitalne povezljivosti, avtonomnih vozil in sistemov transporta prihodnosti“.

Pilotni projekt bo pokazal, kaj od sprejetih transportnih politik deluje.

Future Transport Showcase na Univerzi Warwick bo študentom in zaposlenim omogočal večjo fleksibilnost, možnost izbire in zelene transportne rešitve v regiji. Vse to v času, ko se intenzivno soočamo s klimatskimi spremembami in skušamo ljudi prepričati, da pustijo vozila doma“, je dodal Street.

Programi nagrajevanja

Koncept nudenja nagrad in ostalih oblik spodbud ljudem, ki ne uporabljajo svojega avtomobila, se je v zadnjem času izkazal, kot zelo uspešen. Ravno prejšnji teden se je v angleškem kraju Brighton and Hove začela “Move For Change” iniciativa, ki preko zgoraj omenjene aplikacije BetterPoints spodbuja izbiro bolj aktivne in trajnostne oblike transporta.

V zgoraj omenjeno shemo se je februarja pridružilo več kot 100 ljudi, ki so že vnesli 1.500 aktivnosti in naredili več kot 4.000 kilometrov. Vsi tisti, ki se odločijo za sodelovanje, zbirajo točke za recimo sprehod do službe, uporabo aktivnih načinov transporta, kolesarjenje po mestu in celo za sodelovanje v prostočasnih aktivnostih in vadbah.

Primer dobre prakse je tudi avstrijsko glavno mesto Dunaj, ki je že februarja 2020 uporabnikom bolj trajnostnih oblik mobilnosti pričel podarjati brezplačne vstopnice za muzeje in koncerte.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več