Računalništvo, telefonija
09.08.2016 06:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva država na svetu, ki je prepovedala lovljenje pokemonov

Pokemon Go je v Iranu do nadaljnjega prepovedan!
Pokemon Go je v Iranu do nadaljnjega prepovedan!

Mobilna igra Pokemon Go, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in navidezne resničnosti ter uporabnikom omogoča, da po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like, je še vedno priljubljena povsod po svetu. Cilj vsakega trenerja Pokemonov namreč ni zgolj uloviti čim več divjih in najbolj redkih Pokemonov, temveč tudi premagati čim več nasprotnikov. Zaradi tega ne preseneča, da so s priljubljeno igro posamezniki že zasvojeni, zaradi nje pa je življenje žal izgubilo že nekaj uporabnikov.

Ker noriji z lovljenjem pokemonov ni in ni videti konca, so se veljaki države Iran odločili, da bodo mobilno igro Pokemon Go kar prepovedali. Za to potezo so se odločili predvsem zaradi tega, ker so posamezniki zaradi viralne igre vse pogosteje zahajali v bližino vojaških in drugih občutljivih objektov. Poleg tega proizvajalec mobilne igre Pokemon Go ni želel sodelovati z vlado pri omejevanju dostopa do občutljivih objektov, zaradi česar so tamkajšnji igralci do nadaljnjega ostali brez priljubljene zabave.

Ker viralna mobilna igra Pokemon Go postaja vse bolj ekstremna nas ne bi presenetilo, če bi se za njeno blokado kmalu odločile tudi druge države po svetu. Igra je pač že povsem ušla nadzoru.


Prijavi napako v članku