Triki in nasveti
25.06.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Preverite in nadzirajte internetno porabo

Nadzorujte svoje domače omrežje
Nadzorujte svoje domače omrežje

Se vam večkrat zdi, da je vaš internet počasen, zaostaja, oziroma ni več tako hiter, kot je bil? Za počasen internet je največkrat kriv kar uporabnik sam, čeprav se tega ne zaveda. Tukaj lahko uporabite sila enostaven in brezplačen program GlassWire, kateri je na voljo tako za računalnike, kot tudi za mobilne naprave.

Kako deluje?

Enostavno. Po namestitvi, program nadzira vse povezave, katere gredo iz in v računalnik. Tako lahko uporabnik hitro in enostavno prepozna, kateri programi porabijo največ internetne povezave in zaradi tega upočasnijo celoten internet v domačem omrežju.

Program omogoča tudi, da pridobimo mesečno analizo, koliko podatkov smo prejeli in koliko smo jih poslali iz naprave, ter blokira oziroma nas opozori na porabo, če smo jo nastavili. Predvsem koristno pri mobilnih napravah, saj se lahko kar hitro spozabimo, koliko podatkov smo že porabili.

Če pa želimo še kaj več, pa lahko že za pičlih 39$ (okrog 27€) kupimo sam program. Nadgradnja nam poleg vsega naštetega ponuja tudi, da ob namestivi vsakega programa določimo ali mu dovolimo dostop do internetna ali ne, onemogočimo vse povezave (predvsem koristno, če gremo na dopust, oziroma računalnika ne uporabljamo dlje časa), omogočimo mini graf, kateri nam prikazuje porabo v realnem času, pregledamo, kdo je vse povezan na naše domače omrežje, nadziramo tudi strežnike, opozorila v primeru zlonamernega odprtega WiFi omrežja, ter boljši pregled zgodovine porabe in vgrajen požarni zid.

Več -> http://bit.ly/RN-GlassWire


Prijavi napako v članku