Avtomobilizem
Avtomoto
10.03.2023 07:21

Deli z drugimi:

Share

Pretok energije po vašem okusu

S povečanjem števila električnih vozil in ob negotovih energetskih razmerah je vse bolj ključen tudi premišljen proces polnjenja baterij električnih vozil. Usklajevanje cene in obremenitev omrežja je za povprečnega uporabnika misija nemogoče, a MegaTel ima rešitev za to.
Foto: MegaTel
Foto: MegaTel

Polnjenje rezervoarja bencinskega ali dizelskega avtomobila je zelo preprosto, predvidljivo, saj kaj več kot to, da pozabimo, na kateri strani avtomobila je pokrov rezervoarja, ne more iti narobe. Medtem ko so cene goriva razmeroma izenačene, je elektrika precej bolj zapletena, zlasti če želimo biti pri porabi cenovno in časovno učinkoviti.

Pametno domače polnjenje

Če uporabljate električno vozilo, ne gre brez domače polnilnice. Za najboljšo optimalno stroškovno in uporabniku prijazno izkušnjo poskrbi revolucionarna celovita storitev MegaTel pametno domače polnjenje, nagrajena z zlatim priznanjem Gospodarske zbornice za inovacijo. S pomočjo umetne inteligence storitev omogoča dinamično polnjenje električnih vozil glede na ceno električne energije in stanja obremenitve elektrodistribucijskega sistema. S tem ne prihrani le končni uporabnik, marveč tudi ponudnik električne energije.

S funkcijo dinamičnega uravnavanja moči (DLM – Dynamic Load Management) MegaTel storitev pametnega domačega polnjenja poskrbi za stabilno ter nemoteno delovanje lokalnega hišnega omrežja pri vklopih večjih porabnikov, omogoča pa tudi integracijo s sončno elektrarno uporabnika. Uporabnik domačo polnilnico upravlja z brezplačno aplikacijo Mega Mobility (iOS, Android), ki omogoča nastavitve ključnih parametrov za potrebe optimalnega polnjenja (željena stopnja napolnjenosti, željen čas napolnjenosti).

Hitra, udobna in varna uporaba tudi na javnih polnilnicah

Ne le domača polnilnica, katere nakup ali najem in namestitev so prav tako v domeni celovite storitve MegaTel, uporabnikom so na voljo tudi javne polnilnice. Z isto aplikacijo ali RFID kartico prav tako dostopate in polnite na javni polnilni infrastrukturi, ne glede na to, kdo je lastnik polnilne infrastrukture. To so lahko občinske polnilnice, polnilnice v trgovskih centrih ali koridorjih.

Lokacije polnilnic so zbrane in s pripadajočimi ceniki vidne v omenjeni aplikaciji, kjer lahko v realnem času preverite zasedenost in delovanje katere koli izmed 250.000 javno dostopnih polnilnic v Sloveniji, državah EU, Balkana in Bližnjega vzhoda, ki uporabljajo zaledni sistem MegaTel. Na interaktivnem zemljevidu uporabnik poišče najhitrejšo pot do najbližje proste polnilne postaje, pogosto obiskane polnilnice pa doda na seznam priljubljenih.

Soustvarjajte trajnostno eMobilnost in za partnerja izberite MegaTel.


Podjetje Mega M z blagovno znamko MegaTel že 21 let na trgu telekomunikacij poslovnim in zasebnim uporabnikom zagotavlja širok nabor digitalnih in trajnostno usmerjenih storitev, tehnično podporo, enostavnost in prijaznost ter najpomembnejše – zadovoljstvo.  Kot prvi operater v Sloveniji pa se lahko pohvali s kombinacijo petih storitev (»PETORČEK«), ki sledijo tehnološko dovršenim in trajnostno naravnanim trendom, se vseskozi nadgrajujejo in prilagajajo individualnim potrebam uporabnikov: mobilna telefonija, IP telefonija, televizija, širokopasovne storitve ter rešitve na področju eMobilnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več