Računalništvo, telefonija
11.04.2020 12:41

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Mate Xs podjetju Huawei pridelal že 70 milijonov izgube!

Izdelava vrhunskega telefona Mate Xs je vse prej kot poceni!
Izdelava vrhunskega telefona Mate Xs je vse prej kot poceni!

Pred nekaj meseci je podjejte Huawei predstavilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon Huawei Mate Xs, ki je nasledil model Mate X. V novincu najdemo vse novejše tehnologije, kot so mobilni procesor Kirin 990 5G z vgrajenim modemom za hitra mobilna omrežja pete generacije (5G) in izboljšan sistem Falcon Wing. Slednji omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo uporabe naprave v načinu telefona ali tabličnega računalnika. Poleg tega je pametni mobilni telefon Huawei Mate Xs opremljen s prepogljivim zaslonom velikosti kar 20,32 centimetrov oziroma 8 palcev.

Težava podjetja Huawei s telefonom Mate Xs pa je v tem, da so proizvodni stroški še vedno previsoki, predvsem pa na račun prepogljivega zaslona. Zato ne preseneča, da kitajski gigant s prodajo novosti namesto dobička dejansko ustvarja izgubo. Direktor podjetja Huawei Richard Yu je v nedavnem intervju razkril, da je pametni mobilni telefon Mate Xs podjetju pridelal precejšnjo izgubo, ta pa naj bi se gibala med preračunanimi 54 milijoni in preračunanimi 64 milijoni evrov. Novica o izgubi je sicer presenetila mnoge, saj je za Mate Xs treba odšteti več kot 1.800 evrov.

Pri tem velja še omeniti, da podjetje Huawei zelo veliko denarja vlaga tudi v razvoj novih izdelkov, saj naj bi letos za ta namen namenili okoli preračunanih 18 milijard evrov. To je sicer dobro predvsem za nas potrošnike. Prepričani smo, da bomo tudi letos deležni inovacij na področju mobilne telefonije, čeprav se svet še vedno sooča z izzivi novega koronavirusa.


Prijavi napako v članku