Prenosni računalniki
12.05.2010 15:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Sony VAIO P in PlayStation 3 z roko v roki

Prenovljene žepne računalnike Sony Vaio P odlikujejo vrhunski dizajn, prenosljivost in dobra vrednost.
Prenovljene žepne računalnike Sony Vaio P odlikujejo vrhunski dizajn, prenosljivost in dobra vrednost.

Žepni računalniki Sony Vaio že od nekdaj veljajo za najbolj prestižne in oblikovno dovršene. To kakopak drži tudi za prenovljeno Sonyjevo družino žepnih računalnikov Vaio P, saj tehtajo manj kot 640 gramov in se po zmogljivosti lahko povsem kosajo celo z običajnimi prenosniki. Prenovljeni žepni računalniki opozarjajo nase tudi z modnimi barvami kot so oranžna, roza in svetlo zelena.

Prenovljeni Sony VAIO P so opremljeni z osempalčnim (20,3-centimetrskim) zaslonom, ki lahko izrisuje slike z ločljivostjo do 1.600 x 768 točk. Strojna oprema malčkov obsega energijsko varčen Intelov procesor družine Z (modeli od Z530 do Z560), sistemski pomnilnik kapacitete dva gigabajta in vgrajeno Intelovo grafično kartico GMA 500. Za varno in zanesljivo shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State z do 64 gigabajti prostora. Brezžičnost je zagotovljena s povezavama Wi-Fi 802.11 in 3G.

Novi žepni računalniki Sony VAIO P se lahko pobahajo še z namensko sledilno ploščico touchpad, miškinimi gumbi, pospeškomerom in celo navigacijskim sistemom GPS. Nadvse zanimiva je tudi funkcionalnost PS3 Remote Play, ki omogoča, da lahko z novinci dostopamo do vsebin, shranjenih na igralnih konzolah PlayStation 3. To vključuje fotografije, glasbo, video posnetke in celo igre.

Prenovljeni žepni računalniki Sony VAIO P naj bi bili onkraj luže naprodaj že v juniju. Za nakup vstopne različice novinecev naj bi bilo ameriškim trgovcem potrebno odšteti kar 800 dolarjev oziroma 630 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Prijavi napako v članku