Digitalizacija
12.03.2013 10:05

Deli z drugimi:

Share

Prenova spletne strani

V proces prenove je potrebno vložiti čas, energijo in sredstva, zato je treba dobro premisliti o vzrokih za prenovo
Prenova spletne strani
Prenova spletne strani

Spletna tehnologija je skozi čas precej napredovala in spletna stran, ki je nekoč zadoščala potrebam vašega podjetja, lahko danes deluje podjetju v škodo, ker ne dosega vseh standardov, ki jih sodoben spletni prostor lahko ponuja. Spletne strani so zagotovo postale zelo pomembno stičišče pri poslovanju podjetji. Lahko bi trdili, da predstavljajo podobo podjetja v javnosti. Spletna stran je lahko celovit ali dopolnilen prodajni program, lahko tudi služi kot osebna izkaznica podjetja, pri kateri je prvi vtis še kako pomemben, saj se tudi na podlagi splošnega vtisa obiskovalci odločajo ali bodo vaš posel raziskovali dalje.

Kdaj je torej čas za prenovo? Nekateri prisegajo na pogosto posodabljanje, drugi so do tega bolj zadržani. Pametno se je vprašati ali so vaši obiskovalci zadosti aktivni. Ali pustijo kontakte? Ali oddajo naročilo? Ali prenesejo gradivo, ki ste ga pred kratkim objavili? Če so vaši obiskovalci preveč statični, je čas za razmislek.

Ste obstoječi posel razširili? Razvoj in dopolnitev posla je povsem običajen proces. Podjetja se spreminjajo in dopolnjujejo ponudbo. Poskrbeti morate, da bo skladno s tem prilagojena tudi vaša spletna stran. V primeru, da vsebine na spletni strani zaostajajo za dejanskimi spremembami vašega posla, spletna stran ne spodbuja vaših poslovnih ciljev. Kadar spletna stran ne podpira ciljev organizacije, je potrebno razmisliti o prenovi.

Vam spletna stran prinaša primerno število kupcev? Posel, ki ga spletna stran generira se ne rabi odražati v obliki nakupa. Veliko spletnih mest nima spletne trgovine. Obstajajo drugačni načini pridobivanja posla preko spleta, ki bi jih morale izkoristiti vse sodobne spletne strani. Obiskovalci lahko oddajo povpraševanje, prenesejo informativni dokument ali pustijo svoj kontakt. Če imate občutek, da na vaši spletni strani to ni običajna praksa, je čas za prenovo.

Spletna stran, ki je bila postavljena pred 10. leti, v današnjem času ne podpira vseh funkcionalnosti, ki jih ponuja sodobna spletna stran. Spreminjajo se oblikovalski trendi in tudi trendi iskanja in podajanja vsebin. Sodobna spletna stran omogoča enostavno in intuitivno navigacijo po strani. Stran mora biti dinamična in obiskovalcem omogočiti deljenje zanimivih vsebin preko ostalih kanalov. Ponujati mora možnost oddajanja povpraševanja oz. komuniciranja s podjetjem in možnost enostavnega sledenja novicam (RSS). Za skrbnike strani je pomembno, da je posodabljanje vsebin enostaven postopek, spletna stran pa mora biti kompatibilna med vsemi popularnimi brskalniki.

Na obstoječo podobo vaše spletne strani poizkusite gledati objektivno. Če je za vaš posel pomembno, da je spletna stran sodobna in da je podprta z novejšimi funkcionalnostmi, ki jih še nima, potem je zagotovo čas za prenovo.


Želite izvedeti več? Preberite brezplačni e-priročnik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku