Igre
01.08.2012 18:02
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosna igralna konzola, da te kap

Prenosna igralna konzola in tablični računalnik v enem!
Prenosna igralna konzola in tablični računalnik v enem!

Čeprav lahko s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki že poganjamo grafično zelo zahtevne računalniške igre, te še vedno ne nudijo prave igričarske izkušnje. Zato zagrizeni igričarji še vedno posegajo po prenosnih igralnih konzolah, ki so namensko namenjene igranju. Na trgu računalniških iger pa se je pred kratkim pojavil nov igralec, ki dejansko združuje prednosti prenosnih konzol in tablic.

Z gigantsko igralno konzolo http://www.wikipad.com/je igranje računalniških iger pravi užitek, saj ima ta na voljo IPS zaslon z 10,1-palčno oziroma 25,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk. Strojna oprema novinca je nadvse zmogljiva. Zajema namreč 4-jedrni procesor Nvidia Tegra 3 T30 frekvence 1.4 GHz ter GB sistemskega pomnilnika DDR2. Za shranjevanje računalniških iger je na voljo vsaj 16 GB vgrajenega pomnilnika.

Ker je na prenosni igralni konzoli nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean, je tako brezplačnih kot plačljivih iger več kot na pretek. Za njihovo igranje so na voljo priročne igričarske tipke. Novost ima za zajemanje nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, za videokonference pa 2 milijona točk. Napolnjena baterija zadošča za 6 ur brezskrbnega igranja.

Ker prenosna igralna konzola Wikipad temelji na osnovi tabličnega računalnika, ni ravno peresno lahka. Njena teža namreč znaša kar krepkih 560 gramov. Novost bo naprodaj proti koncu leta, maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku