Triki in nasveti
11.06.2013 07:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prelevite vaš računalnik Windows 8 v dostopno točko

Z namestitvijo programa Virtual Router Plus boste pridobili možnost, da vaš prenosnik prelevite v dostopno točko in dostop do interneta delite s preostalimi mobilnimi napravami. To vam bo prišlo v poštev predvsem tam, kjer je plačilo za dostop do svetovnega spleta vezana na število naprav.
S programom Virtual Router Plus bomo na račun deljenja internetne povezavi privarčevali zajetne kupe denarja.
S programom Virtual Router Plus bomo na račun deljenja internetne povezavi privarčevali zajetne kupe denarja.

Ko smo nastanjeni v hotelu ali se udeležimo kakšne odmevnejše konference je dostop do svetovnega spletna pogosto plačljiv. Ker je plačilo dostopa do interneta skoraj vedno vezano na napravo, to predstavlja težavo predvsem za tiste, ki pri delu uporabljajo veliko število mobilnih naprav, in sicer od prenosnih računalnikov do pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Če pa pri delu uporabljate prenosnik z operacijskim sistemom Windows 8 boste omenjeno težavo zlahka premostili z namestitvijo brezplačne programske opreme Virtual Router Plus, saj bo ta vaš prenosnik v trenutku prelevila v dostopno točko oziroma vam bo dala možnost, da vaše brezžično omrežje delite z drugimi mobilnimi napravami. To bo seveda prišlo v poštev tudi tistim, ki za dostop do interneta še vedno uporabljajo kabel in nimajo brezžičnega usmerjevalnika.

Programska oprema Virtual Router Plus, je na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/7yuDm. Da z namestitvijo izjemno uporabnega programa ne bi namestili še navlake, vam priporočamo, da ob pričetku nameščanja izberete možnosti »Advanced« in odkljukate vse tri možnosti, ki so vam ponujene, postopek namestitve pa nadaljujete s klikom na gumb »Next«. Nato ponovno odkljukate ponujeni program in kliknete na gumb »Next«. Za uporabo programa morate imeti nameščen paket ».NET Framework 3.5«, v kolikor pa ga nimate, vam bo ta možnost ponujena takoj po zaključku namestitve.

Uporaba programa Virtual Router Plus je nadvse enostavna, saj zadošča, da vpišemo želeno ime dostopne točke (na primer RN), dostopno geslo, medij za deljenje povezave (Wi-Fi) in kliknemo na gumb »Start Virtual Router Plus«. Program se bo samodejno zagnal v »ozadju« in vaša brezžična povezava na prenosnem računalniku Windows 8 bo postala vidna na preostalih mobilnih napravah.

Če boste pri nameščanju ali uporabi programa Virtual Router Plus naleteli na težave, se po pomoč seveda lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Več glav namreč več ve!


Prijavi napako v članku