Spletni brskalniki
18.11.2012 05:50

Deli z drugimi:

Share

Preizkusimo Firefox OS kar v brskalniku

Mozilla Firefox OS v vsej svoji lepoti!
Mozilla Firefox OS v vsej svoji lepoti!

Prvi cenovno ugodni pametni mobilni telefoni, opremljeni z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS, bodo na trg Južne Amerike prispeli že januarja. Na Stari celini pa jih lahko pričakujemo šele v drugi polovici naslednjega leta. Da bi bilo čakanje nanj znosnejše, so Mozillini programerji pripravili testno okolje, kjer lahko kar na osebnem računalniku preizkusimo mobilni operacijski sistem Firefox OS. Na ta način bomo lahko spoznali vse prednosti in slabosti novinca, še preden ga bomo »fizično« prejeli v roke.

Za preizkušanje mobilnega operacijskega sistema Firefox OS odslej potrebujemo le spletni brskalnik Firefox. Mozillini programerji so zanj namreč pripravili poseben simulator v obliki programskega vtiča (add-on). Novost lahko poganjamo v operacijskih sistemih Mac, Windows in Linux, čeprav se uporabniki operacijskih sistemov Windows XP in distribucij Linux srečujejo s težavami v delovanju. Ko pa vtič za spletni brskalnik Firefox enkrat namestimo, lahko nanj kar pozabimo, saj se ta samodejno nadgradi takoj, ko je na voljo nova različica.

Uporabnikom operacijskih sistemih Mac, Windows in Linux je trenutno na voljo mobilni operacijski sistem Firefox OS različica 0.7. Programski vtič za spletni brskalnik Firefox je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/GPNG4. Uporaba programskega vtiča za mobilni Firefox OS je nadvse enostaven. Če pa boste pri tem naleteli na nepredvidene težave, se po pomoč in nasvete lahko seveda zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku