Grafične kartice
19.06.2009 06:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pregrešno draga grafična kartica

Pregrešno draga grafična kartica Asus Mars 295 Limited Edition je kakopak kos tudi najzahtevnejšim nalogam.
Pregrešno draga grafična kartica Asus Mars 295 Limited Edition je kakopak kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Podjetje Asus je na letošnjem računalniškem sejmu Computex predstavilo zmogljivo grafično kartico Mars 295 Limited Edition, ki je pisana na kožo igranju tudi grafično najzahtevnejših računalniških iger. Nova grafična zverina temelji na osnovi dveh grafičnih jeder G200-350-B3 in za preračunavanje grafičnih oblik uporablja kar 480 združenih procesorjev na grafično jedro.

Grafični pomnilnik GDDR3 skupne kapacitete kar štiri gigabajte je z jedri povezan preko 512 bitnega vodila. Grafični jedri preračunavata grafične oblike s frekvenco 648 MHz, medtem ko pomnilnik podjetja Hynix, ki je izdelan s pomočjo 77 nanometrske tehnologije, premetava ničle in enice z efektivnim taktom 2.400 MHz. Za učinkovito odstranjevanje odvečne toplote skrbi zmogljiv hladilni sistem, v navezi s pahljačo, ki je postavljena na rob ohišja.

Grafično zverino Asus Mars 295 Limited Edition je sedaj že mogoče kupiti na Otoku, njena maloprodajna cena pa znaša kar vrtoglavih 1.200 evro oziroma več kot dve grafični kartici GeForce GTX 295 skupaj. Podjetje Asus visoko ceno upravičuje z modno obliko in dejstvom, da je naprodaj le tisoč primerkov grafične kartice.

Vas zanima več iz te teme?
Nvidia grafične kartice

Prijavi napako v članku