Triki in nasveti
29.09.2013 15:06
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi predvajalnik VLC s podporo ločljivosti 4K in bogato paleto izboljšav

Programerji neprofitne organizacije VideoLAN so nas prijetno presenetili s pripravo novega brezplačnega večpredstavnostnega predvajalnika VLC (inačica 2.1). Med vidnejšimi novostmi najdemo podporo ločljivosti 4K oziroma Ultra HD ter izboljšano podporo za predvajanje video in glasbenih datotek.
Novi večpredstavnostni predvajalnik VLC bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše!
Novi večpredstavnostni predvajalnik VLC bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše!

Prednosti odprtokodnega brezplačnega večpredstavnostnega predvajalnika VideoLAN Client ali krajše VLC lahko odslej v polni meri koristijo tudi tisti, ki razpolagajo z zasloni ali s televizorji s podporo ločljivosti 4K oziroma Ultra HD. Predvajalnik VLC 2.1 (razvojna inačica Rincewind) poleg podpore za ekstremno ločljivost prinaša še bogato paleto drugih izboljšav, ki bodo zlahka prepričale tudi najzahtevnejše. Novost se namreč lahko pobaha še z izboljšano podporo za predvajanje videodatotek MKV, AVI and MP4 in kakovostnejšo reprodukcijo glasbenih datotek. Uporabniki Applovih računalnikov z operacijskim sistemom OS X pa so bili deležni prenovljenega uporabniškega vmesnika in možnosti predvajanja videoposnetkov v ozadju. Manjših izboljšav je bila deležna tudi mobilna enačica, namenjena pametim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android in Windows Phone.

Seznam vseh novosti novega brezplačnega večpredstavnostnega predvajalnika VLC 2.1 je na voljo s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/k8Ynan. Novost lahko namestimo tako na namizne in prenosne računalnike Windows (http://goo.gl/NISkcd) kot Mac OS X (http://goo.gl/an4lPb). Uporabniki z nameščeno starejšo različico priljubljenega predvajalnika VLC ga bodo pred namestitvijo nove različice morali odstraniti. Na srečo so programerji neprofitne organizacije VideoLAN poskrbeli, da bodo lahko ta postopek izvedli tudi računalniško manj podkovani uporabniki. Če pa boste kljub temu pri nameščanju brezplačnega večpredstavnostnega predvajalnika VLC 2.1 naleteli na težave, nič zato, saj vam bodo v tem primeru na pomoč priskočili strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku