Računalništvo, telefonija
07.03.2005 16:18

Deli z drugimi:

Share

Predstavljen slovenski portal Codezone

Microsoft Slovenija je pripravil portal Codezone, namenjen sodelovanju in povezovanju slovenskih razvijalcev programske opreme. Napredna orodja za sodelovanje in izmenjavo informacij bodo omogočala povezovanje razvijalcev glede na njihova zanimanja, področja dela ali državo, iz katere prihajajo.

Codezone je platforma, ki razvijalce povezuje z viri, ustvarjenimi v globalni skupnosti razvijalcev. Predstavlja odgovor na stalno ponovno ustvarjanje znanja in programske kode, ki je posledica nepovezanosti razvijalcev in različnih oblik podpore ter sodelovanja v različnih regijah in državah. Kot platforma Codezone predstavlja možnost razvijalcem, da se povežejo med seboj in dostopajo do znanja, ki so ga ustvarile posamezne skupnosti. Codezone se povezuje tudi z zunanjimi viri informacij, kot so spletne strani uporabniških skupin, novičarske skupine, spletni dnevniki, forumi in novičarske strani, ter omogoča ocenjevanje posameznih virov, s čimer je dostop do potrebnih in relevantnih informacij lažji.

Slovenski Microsoft je v sodelovanju s slovensko skupnostjo razvijalcev razvil in predstavil spletni portal www.codezone-si.info, namenjen domačim razvijalcem. S tem je slovenska skupnost razvijalcev pridobila zmogljivo orodje, ki bo omogočalo medsebojno povezovanje in učinkovitejši razvoj, saj bo dostop do potrebnih virov lažji in preprostejši. Cilj platforme Codezone je razvoj najboljšega vira za dostop do informacij v skupnosti, kar pomeni, da lahko v okviru projekta svoj prostor najdejo tudi tehnologije, ki ne prihajajo iz Microsofta.


Prijavi napako v članku