Operacijski sistemi
05.10.2013 14:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predogled mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat

Zanesenjaki spletne strani Gadget Helpline so v roke prejeli končno poskusno inačico mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat in že opravili prva testiranja. Uporabniki bodo pri novosti zagotovo znali ceniti bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje operacijskega sistema.
Največje pridobitve z namestitvijo Androida 4.4 KitKat bodo bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje mobilnih naprav.
Največje pridobitve z namestitvijo Androida 4.4 KitKat bodo bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje mobilnih naprav.

Kot vse kaže, je težko pričakovani mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat že nared za končno preizkušanje, saj so ga zanesenjaki spletne strani Gadget Helpline že prejeli v roke in opravili prva testiranja. Hitro so prišli do spoznanja, da Android 4.4 KitKat ne prinaša revolucionarnih novosti, temveč le manjše izboljšave, ki pa bodo uporabnikom olajšale vsakodnevna opravila. Med njimi izstopata predvsem podpora za tiskanje na tiskalnike in sistem za brezstično plačevanje NFC. Ker bodo funkcionalnosti vgrajene neposredno v operacijski sistem, nameščanje dodatne programske opreme ne bo več potrebno.

Mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat prinaša še podporo protokolu Miracast za prikazovanje vsebin na televizorju in aplikacijam preprečuje, da bi brez vednosti uporabnika (oziroma takrat, ko delujejo v ozadju) prenašale podatke s svetovnega spleta. Novost je bila deležna še manjših grafičnih izboljšav, ki pa jih običajni uporabniki skorajda ne bodo opazili. Zagotovo pa bodo znali ceniti bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje operacijskega sistema tudi na manj zmogljivih pametnih mobilnikih in tabličnih računalnikih.

Android 4.4 KitKat naj bi prinesel še manjše grafične spremembe nekaterih prednameščenih aplikacij ter nova ozadja in grafične podlage. Med novimi prednameščenimi aplikacijami bomo našli oblačno storitev Google Drive, spletno beležnico Keep in mobilni pisarniški paket Quickoffice. Mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat bo skupaj s pametnim mobilnim telefonom Google Nexus 5 po vsej verjetnosti predstavljen 15. oktobra v okviru Googlove konference. Prvi kupci onkraj luže naj bi novosti prejeli najkasneje do konca oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več