Varnost
14.07.2022 07:24

Deli z drugimi:

Share

Pred dopustom postavite varovanje na prvo mesto

Se pravkar odpravljate na dopust? Letos si lahko zagotovite, da bo vaša nepremičnina varna pred nepridipravi, ki so v tem času posebej aktivni.
Imejte nepremičnino na očeh tudi, ko vas ni v njej. Foto: Teratec
Imejte nepremičnino na očeh tudi, ko vas ni v njej. Foto: Teratec

Tehnično varovanje nepremičnine poskrbi za miren odhod od doma ali iz pisarne, saj ste, če se zgodi karkoli nepredvidljivega, o tem obveščeni. Le tako boste vedeli, da bo nepremičnina, ko se vrnete nazaj, v takšnem stanju, kot ste jo zapustili. Naj gre za odsotnost med letnim dopustom ali zgolj, ko ste odsotni kratek čas.

Video nadzor ter protivlomno varovanje domov in poslovnih objektov sta napredovala do te mere, da si ju lahko privošči skoraj vsak. Rešitev za tehnično varovanje je ogromno, a naj vam olajšamo odločitev: vedno se obrnite na preverjenega ponudnika, ki bo našel pravo rešitev za vaše potrebe. Tako vam ni treba brskati po spletu in zapravljati časa. Pomembno je, da se v prvi vrsti osredotočite na visok nivo varnosti, pomembni sta tudi enostavnost uporabe in sprejemljiva cena.

Težava mnogih uporabnikov, ki se odločajo za videonadzor in protivlomno varovanje, je, da so pripravljeni poseči po poceni rešitvah, ki dajejo lažen občutek varnosti. Ker imamo tovrstne rešitve prav zaradi varnosti, se moramo nanje stoodstotno zanesti, zato potrebujemo preverjenega ponudnika z licenco in ne rešitve ponudnika, ki se ukvarja z zabavno elektroniko, spotoma pa ponuja poceni sisteme za varovanje.

Ko kakovost in cena najdeta skupno pot

Vemo, da kakovost in najnižja cena ne gresta skupaj, dobite pa pri podjetju Teratec vrhunsko opremo po konkurenčnih cenah. Lahko se odločite za osnovni ali vrhunski nivo opreme, tu seveda odločitev prepuščajo vsakemu posamezniku.

Profesionalna ekipa z bogatimi izkušnjami in znanjem optimalno poskrbi za vašo varnost in za varnost vašega premoženja. Specializirani in licencirani so za izvajanje sistemov tehničnega varovanja poslovnih in zasebnih objektov.

Tako kot ima licenco Ministrstva za notranje zadeve RS samo podjetje, imajo tudi zaposleni osebne licence in certifikate, ki jih redno obnavljajo. Poleg tega zagotavljajo celovito ponudbo, ki zajema svetovanje, načrtovanje in pripravo dokumentacije, izvedbo in vzdrževanje sistema.

Dobitna kombinacija: kamere in senzorji za javljanje vloma

Video nadzor je uporaben v vsakem objektu, še posebej pa se izkaže pri večjih. Katera pa je bistvena prednost tovrstnega nadzora? Ena oseba ima lahko pregled nad velikim območjem tudi iz oddaljene lokacije preko osebnega računalnika ali pametnega telefona. Dobra pokritost objekta s kamerami vam omogoča nadziranje vseh dogodkov na objektu (požar, nepooblaščen vstop, nesreča …). Posnetki se pogosto izkažejo za dobrodošlo pomoč pri morebitni policijski preiskavi izrednih situacij in iskanju vzrokov za dogodke.

Ukrepate lahko, preden bi bilo prepozno

Hitro ukrepanje je za vas in vaše premoženje bistvenega pomena. Panik stikalo za javljanje ropa ali senzorji za javljanje vloma, nameščeni v objektu, so naprave, ki takoj sprožijo akcijo. Tehnični sistemi za javljanje vloma ali ropa varujejo vašo lastnino pred nepridipravi podnevi in ponoči. Če v objekt vstopi nepridiprav, ste o tem obveščeni vi ali pa kar neposredno služba za varovanje, ki na vašo lokacijo nemudoma pošlje mobilno intervencijsko ekipo. Tako vlomilcu ali roparju občutno skrajšamo čas za delovanje in mu preprečimo odtujitev imetja, kar je ključnega pomena.

Varovanje ni samo protivlomni sistem

Poleg omenjenega si lahko v objektu omislite tudi sisteme za javljanje požara in plinov. Vse večja potreba je prav po vgradnji javljalnikov požara v stanovanjskih hišah, saj izkušnje kažejo, da se požar v kuhinji pojavi ravno takrat, ko nas med kuho kaj zmoti.

V podjetjih je modra izbira tudi kontrola pristopa, s katero lahko za obiskovalce in zaposlene določite polje dostopa ter preprečite nepooblaščene dostope v prostore. Čitalec kartic beleži tudi evidenco vstopov v objekt in v prostore, kar zmanjšuje možnosti in poskuse zlorab.

Podjetju Teratec zaupajo že mnogi, od fizičnih strank do velikih in manjših podjetij z različnih področij: od farmacije do hotelov, od športnih objektov do avtomobilske industrije in gostinstva. Glede na to, kaj potrebujete, lahko s strokovnjaki podjetja Teratec izberete idealen komplet po meri. Vsak sistem tehničnega varovanja namreč deluje samostojno, lahko pa jih tudi medsebojno povezujemo.

Več najdete na www.teratec.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kamere


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več