Računalništvo, telefonija
22.12.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Pravi modularni pametni telefon na voljo za nakup

Fairphone 2 na voljo za naročilo
Fairphone 2 na voljo za naročilo

Pametni telefon Fairphone 2, je kot nalašč za vse, ki menjavate telefon na dve leti ali pogosteje. Večina uporabnikov menjava svoje telefone na dve leti ali pogosteje, ker je preprosto povedano, tehnologija v njih že zastarela, začnejo odpovedovati vse od baterije pa do zaslona. Ker novi telefoni prihajajo na tržišče hitreje kot kadarkoli prej, smo praktično ob nakupu najnovejšega aparata po dveh ali treh mesecih že vzadaj za tehnološkim napredkom.

Tako se je podjetje Fairphone odločilo že pred leti v prodajo prvega modularnega telefona. V principu to pomeni, da lahko zamenjamo samo potrebne dele, ki se izboljšajo čez čas. Tako na primer, če izide nova zmoglivejša baterija, jo preprosto zamenjamo kot kocko, namesto da kupimo celoten nov telefon za par sto evrov.

Tukaj tudi ni potrebnega tehničnega znanja, saj lahko posamezne dele menjamo hitro in enostavno, brez serviserja in brez kakršnega koli orodja. Podjetje ponuja vse od kamer, pa do zaslonov, baterij, praktično vse na telefonu je zamenljivo.

Trenutno je telefon na voljo samo v ZDA… Na srečo smo tokrat v Evropi prvi! Telefon še v ZDA sploh ni na voljo, saj je namenjen izključno Evropskemu tržišču, je pa zaradi povečanega povpraševanja potrebno se vpisati na čakalno listo.

Za telefon bomo odšteli nekaj več kot 500€, za posamezne dele, pa bomo kasneje odšteli od 20€ za baterijo pa do 90€ za zaslon.

Da pa zastareli deli ne bodo odšli v večna lovišča na smetišča, kar večina neukih uporabnikov počne, nam podjetje ponuja, da jim pošljemo dotrajane dele kar sami in to popolnoma brezplačno v reciklažo, s čimer tudi varujemo okolje.

Ob intenzivni uporabi zdrži tudi do 16 ur, narejen pa je iz vsaj 50% že uporabljene plastike, kar še dodatno zmanjša pritisk na okolje in naravo.


Prijavi napako v članku