Telefoni
26.06.2009 14:15

Deli z drugimi:

Share

Pravi mobilni računalnik

Prepričala vas bo...nas definitvno je!
Prepričala vas bo...nas definitvno je!

Nokia je tudi uradno predstavila mobilni računalnik Nokia N97, ki prinaša izkustvo osebnega spleta in uporabe storitev Ovi neposredno v dlan uporabnika. Slovenija je med prvimi evropskimi državami, v katerih je na voljo Nokiina paradna naprava serije N s 3,5-palčnim zaslon občutljivim na dotik, polno tipkovnico QWERTY, popolnoma prilagodljivim domačim zaslonom in neposrednim dostopom do celotnega nabora storitev Ovi. Maloprodajna cena Nokie N97 pred davki in subvencijami naj bi znašala okoli 540 evrov.

Personaliziranje svetovnega spleta
Nokia N97 je prva Nokiina naprava, na kateri je mogoče personalizirati domači zaslon z nalaganjem ‘widget-ov’ in aplikacij, ki prinašajo najnovejše informacije na namizje mobilnika. Tako so med drugim uporabnikom na voljo ključna socialna omrežja, kot na primer Facebook ali Hi5, dostop do sporočil tiskovnih agencij, kot so Associated Press, Bloomberg in Reuters, pa tudi informacije o vremenu in priložnostih za nakupovanje.

Prednameščen Ovi Store
Prav tako je mobilni računalnik Nokia N97 prva naprava s prednaloženo spletno trgovino Ovi Store, prek katere lahko potrošniki preprosto dostopajo do aplikacij, iger, videov, spletnih in lokacijskih storitev ter mnogih drugih vsebin. Ovi Store ponuja plačljive in brezplačne vsebine globalnih in lokalnih razvijalcev rešitev ter ponudnikov vsebin, med katerimi so tudi Paramount Pictures, Facebook in Qik ter izbor Twitterjevih aplikacij.

Uživajte v nadgradnjah
Tako kot vsak računalnik je tudi Nokio N97 mogoče stalno izboljševati in osveževati z novimi aplikacijami, funkcijami in vsebinami, s čimer naprava postane še bolj uporabna.

Zabava zagotovljena
Poleg tega je z Nokio N97 mogoče dostopati do velikega nabora skladb v spletni glasbeni trgovini Nokia Music Store, z različnimi načini visokohitrostnega povezovanja in sposobnostjo shranjevanja do 32GB podatkov (z uporabo kartice microSD celo do 48GB) pa lahko prenašamo in shranimo na tisoče skladb. S kamero ločljivosti 5 MP in vgrajenimi lečami Carl Zeiss lahko uporabniki zajamejo visokokakovostne fotografije in video (30 slik na sekundo) z vključenimi informacijami o kraju in času nastanka podobe. Vse zbrane vsebine pa je mogoče nemudoma izmenjati s prijatelji oziroma naložiti na splet prek aplikacij Ovi Share, Twitter ali Flickr.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku