Programska in razvojna orodja
22.07.2016 12:58

Deli z drugimi:

Share

POZOR vsi, ki uporabljate Google Maps! Od zdaj naprej ga boste lahko soustvarjali!

POZOR vsi, ki uporabljate Google Maps! Od zdaj naprej ga boste lahko soustvarjali!
POZOR vsi, ki uporabljate Google Maps! Od zdaj naprej ga boste lahko soustvarjali!

Google Maps načrtuje velik korak naprej, in sicer je ideja ta, da bo Google preko milijardo uporabnikov dotične aplikacije “povzdignil” v urednike/redaktorje. Ta poteza bi naj poskrbela, da se glavna ideja “moči množice” dodatno intenzivira.


Uporabniki bomo lahko tako delili podrobnosti glede specifičnih lokacij, potrjevali ali zavrnjevali razne spremembe objavljene s strani drugih “urednikov” itd. Google je za portal “TechChruch” zatrdil, da bodo spremembe znotraj aplikacije vidne zelo kmalu, ponekod pa so že prišle v uporabo. Kljub temu, da se na dnevni ravni naredi na milijone modifikacij v Google Maps, to še zdaleč naj ne bi bilo dovolj in ravno zato se Google obrača na svoje uporabnike.


Google je dodal možnost, da uporabniki dodajo manjkajoča mesta in kraje, popravljajo netočne podatke preko Google Maps iOS ali Android aplikacije, prav tako pa lahko vse to izvajamo preko Google Search-a. Opcije “Suggest”, “Edit” in “Add a Missing Place” so trenutno že v uporabi, Google pa načrtuje še ostale. Pomembno pa je, da se zavedamo, da en sam posameznike ne bo moral spremeniti praktično nič. Torej, če bo nekdo določeno informacijo spremenil/popravil/objavil, bo nato moral dobiti dovoljšne število potrdil s strani soustvarjalcev in šele takrat bo sprememba objavljena. “Moč množice” torej!


To še zdaleč ni prvi takšen poseg s strani Googla, kajti lansko leto je Google začel nagrajevati svoje “lokalne vodnike” z bonitetami in ponudbami za stalne recenzije storitev, lokalov in podobnega. Torej vidimo lahko kako pomembna postaja “moč množice”, ki je svoje zametke v spletnem okolju dobila v Wikipedii. Z več kot milijardo uporabniki je Google Maps velik potencial na tem področju, prav tako pa ima vsak uporabnik na tak način možnost, da prispeva.


Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku