Igre
21.05.2013 13:36

Deli z drugimi:

Share

Povpraševanje po igralnih konzolah upadlo skoraj za polovico!

Trgovci onkraj luže so aprila letos na področju igralnik konzol zabeležili upad prodaje za 42-odstotkov medtem ko se je vrednost trga konzolnih iger v primerjavi z enakim obdobjem lani skupno zmanjšala za četrtino. Glavni razlog za to gre iskati predvsem v vse večji priljubljenosti iger za pametne mobilne telefone in tablične računalnike ter spletnih iger v okviru družbenih omrežji.
Konzolne igre so med igričarji vse manj priljubljene!
Konzolne igre so med igričarji vse manj priljubljene!

Huda finančna in gospodarska kriza je po podatkih analitske hiše NPD Group močno načela trg konzolnih iger onkraj luže, saj se je opazno zmanjšalo povpraševanje tako po igrah kot igralnih konzolah. Ameriški trgovci so aprila letos na področju konzolnih iger namreč ustvarili le za preračunanih 380 milijonov evrov prihodka kar je za več kot četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Trgovci so največji upad povpraševanja zaznali na področju igralnih konzol, saj so ti z njimi ustvarili le za preračunanih 84 milijonov evrov prometa oziroma kar za 42-odstotkov prometa manj kot v enakem obdobju lani. Američani so aprila lani namreč za nakup igralnih konzol skupno »zapravili« kar preračunanih 145 milijonov evrov.

Onkraj luže je šla najbolje v prodajo Microsoftova igralna konzola Xbox, saj je trgovcem v aprilu uspelo skupno prodati dobrih 130-tisoč enot. Za nakup igralnih konzol podjetja iz Redmonda, iger in igralnih pripomočkov so igričarji skupno zapravili kar preračunanih 160 milijonov evrov oziroma skoraj polovico denarja namenjenega trgu konzolnih iger. Veliki del preostale pogače igričarskega denarja pa sta si razdelili podjetji Sony in Nintendo. Analitska hiša NPD Group letos trgu konzolnih iger napoveduje nadaljevanje recesije, saj so igralne konzole in igre zanje med igričarji vse manj priljubljene in zanimive. Igričarji namreč vse bolj prisegajo na igre za pametne mobilne telefone in tablične računalnike ter spletne igre v okviru družbenih omrežji.


Prijavi napako v članku