Računalništvo, telefonija
23.10.2011 12:20

Deli z drugimi:

Share

Povežite spletno trgovino z računovodskim programom

Naslovna
Naslovna

Administracija spletne trgovine navadno že sama po sebi vodi podatke o naročilu, strankah, produktih, zalogi, enostavno statistiko in še kaj. Prav tako lahko tiskamo razne dokumente kot so račun, dobavnice in dobropisi. Če je spletna trgovina edina dejavnost ali celo samo popoldanska, potem je navadno to dovolj.

Vendar pa kljub temu večina podjetnikov uporablja svoj računovodski program, preko katerega vodijo vse svoje dokumente, ki jih zahteva davčna zakonodaja. V Sloveniji so najpogostejši MiniMax, Pantheon Datalab, E-računi, Vasco, Opal in Birokrat. Vsak program ima seveda svoje prednosti na podlagi katerih se stranka odloči za nakup. Vsi pa imajo eno skupno lastnost in sicer prejeta naročila v spletno trgovino je potrebno ročno prepisati v računovodski program. To pa pomeni dve večji slabosti in sicer poraba časa in posledično seveda tudi denarja in možnost napak pri ročnem prepisovanju.

Računovodski modul za sinhronizacijo podatkov
V izogib temu je podjetje Spletni sistemi d.o.o. razvilo računovodski modul, ki poskrbi za celotno sinhronizacijo podatkov. Na voljo sta dva modula, eden skrbi za izvoz naročil iz spletne trgovine v računovodski program, drugi pa poteka v obratno smer in prenaša podatke o produktih iz računovodskega programa v spletno trgovino.

Računovodski modul za izvoz naročil iz spletne trgovine v računovodski program

Modul poskrbi za uvoz naročil in strank v izbran računovodski program. To pomeni, da se bodo v računovodski program uvozili vsi podatki naročila kot so naročeni produkt, cena, količina, davek, morebitni popust kot tudi vsi kontaktni podatki o stranki, ki jih je le-ta vpisala ob oddaji naročila. Tako se že kreira račun ali predračun, katerega zaposleni le še natisnejo, zaloga se avtomatsko odšteje, obenem pa se dela tudi baza strank.

Računovodski modul za sinhronizacijo produktov iz računovodskega programa v spletno trgovino

Drugi modul pa deluje v obratni smeri in sicer stalno posodablja in prenaša vse podatke o posameznih produktih v spletno trgovino. Tako vam iz računovodskega programa prenaša podatke o ceni, davku, zalogi, lahko tudi opis in slike. Ko vam dobavitelj dostavi pošiljko, je potrebno dobavnico vnesti v računovodski program, včasih pomeni to le povečanje zaloge, včasih je potrebno vnesti tudi spremembe cen. Vse te podatke se vnesejo v računovodski program, modul pa bo sinhroniziral in prenesel nove podatke na spletno trgovino. Tako bvedno bodo na spletni trgovini vedno objavljene pravilne cene in zaloga ter posodobljeni opisi in slike.

Namestitev modula in uporaba

Namestitev je povsem varna saj sta oba modula nameščena kot ločena celota in ne posegata v delovanje spletne trgovine. Modularna zgradba omogoča veliko mero prilagodljivosti različnim željam in potrebam. Po končanem delu uporabnik pridobi dostop do administracije modula in pripadajočo dokumentacijo.

Sama uporaba modula je preprosta. Lahko se ročno sproži proces pretoka podatkov in sicer vse, kar je potrebno storiti, je pritisniti gumb »Uvozi« oz. »Izvozi«. Lahko pa tudi nastavi povsem avtomatska sinhronizacija ob določenem času. Na primer vsak delovni dan ob 7 uri zjutraj se sproži posodabljanje cen in zalog iz računovodskega programa v spletno trgovino, vsakih 10 minut pa se sproži prenos prejetih naročil v računovodski program.

Tukaj lahko preverite DEMO administracije računovodskega modula

Izvoz podatkov v računovodski program:
demo.spletnisistemi.si/racunovodstvoizvozi

Uporabniško ime: admin

Geslo: test123

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNI SITEMI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku