Digitalizacija
26.11.2014 11:47

Deli z drugimi:

Share

Povečanje konverzije na spletu

Spletni nakupovalci imajo danes obsežne možnosti nakupa, kar je lahko dobra ali slaba stvar. Za njih je pozitivno dejstvo, da imajo več možnosti izbire, za spletne prodajalce pa to pomeni, da se morajo pripraviti na trd boj s konkurenco
Izdelava prodajno optimiziranih spletnih trgovin
Izdelava prodajno optimiziranih spletnih trgovin

Prav tako se morajo zavedati, da nakupovalci ne bodo navdušeni z dolgočasno spletno stranjo, še posebej če ni urejena ter uporabniku prijazna.

Da bi svojim uporabnikom omogočili izjemno doživetje ter jih prepričali za nakup, si preberite naslednjih nekaj nasvetov za povečanje optimizacije konverzije.

1. Postanite emotivni

Če si res želite zgrabiti pozornost vaših strank, boste morali ugoditi njihovim čustvom. Naučite se razmišljati o njihovih morebitnih težavah in vprašanjih ter kako lahko vaša izdelek ali storitev pomagata premagati to težavo, oziroma kakšno dodano vrednost imata za njihovo življenje.

2. Uporabite video posnetke

Video posnetki so že nekaj časa zelo vpliven trend, katerega čedalje več podjetij upošteva na svojih domačih straneh ali celo na podstraneh svojih izdelkov. Kratek in preprost video posnetek bo naredil veliko boljše delo, kot ga bo kadar koli naredilo 250 besed teksta.

3. Pošljite naknadno e-pošto

Danes ni nič nenavadnega, da spletni nakupovalci dodajo izdelke v svojo košarico in jih tik pred nakupom izbrišejo iz nje. Namesto da objokujete za njimi, uporabite njihove med postopkom ujete e-poštne naslove. Pošljite jim svojo ponudbo ter jih spodbudite, da dokončajo svoj nakup.

Za Magento spletne trgovine imamo dobre izkušnje z takoimenovanim “cart abandonment” modulom. kontaktirajte nas preko http://www.izdelavamagentotrgovine.si

4. Vpliv družbe in dobrega glasa

Izkoristite družbene dokaze, kot so pričevanja uporabnikov, članki v tisku in oglaševanje ljudi, ki so kupili vaš izdelek, na različne načine, npr. na Facebook-u.

5. Poenostavite izbiro

Če mislite, da več možnosti izbire osrečuje vaše uporabnike, se motite. Zapomnite si, manj je več. Ponovno ocenite vašo spletno stran ter ugotovite ali jo lahko še bolj poenostavite.

6. Eksperimentirajte z barvami

Obstaja veliko razlag, kako barve na strani vplivajo na konverzije. Ne spreminjajte barve samo zato, ker vam je nekdo tako rekel. Potrebno je testiranje, katera barva je v resnici prava barva za vaše podjetje in vašo blagovno znamko.

7. Napišite privlačno, a jedrnato besedilo

Danes običajno ne nadete veliko besedila na spletnih straneh. Največkrat se zgodi, da je besedilo kratko, privlačno in jedrnato. Naj bo takšno tudi vaše!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku