Strojna oprema
26.10.2006 15:03

Deli z drugimi:

Share

Povečan nabor barvnih pisarniških tiskalnikov

Canon Europe je predstavil nove barvne večfunkcijske tiskalnike s štirimi bobni iR C3380/i in iR C2880/i, ki omogočajo tiskanje, kopiranje, optično branje, pošiljanje dokumentov po elektronski pošti in faksiranje. Namenjeni so delovnim skupinam v malih in srednje velikih podjetjih ter prinašajo cenovno ugodno in varno tiskanje z možnostjo nadzora količine barvnih izpisov. Z njimi postane barvno tiskanje podjetjem še dostopnejše.

Štirje večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i omogočajo barvno tiskanje s hitrostjo 30 oziroma 26 strani na minuto, v standardni izvedbi pa jih odlikuje najsodobnejši Canonov krmilnik tiskanja, ki zagotavlja še hitrejši in kakovostnejši tisk. Prav tako omogočajo uporabo dodatnega krmilnika EFI. Naprave so namenjene podjetjem, ki potrebujejo barvni tisk, vendar so primerne tudi za tista podjetja, ki se šele odločajo za uporabo barvnega tiska v pisarnah.

“IDC-jeva raziskava je pokazala, da 45 odstotkov vprašanih podjetij uporablja barvne tiskalnike, kar dokazuje, da se zavedajo njihove uporabnosti in vloge v pisarniškem okolju,” je dejal Paul Rowntree, vodja prodaje za Evropo pri Canon Europe. “Potreba po nadzoru barvnega tiskanja, ki lahko občutno poveča stroške, je zato upravičena. Vsi predstavljeni večfunkcijski tiskalniki so zasnovani tako, da omogočajo učinkovitejši nadzor stroškov barvnega tiskanja.”

Tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i širijo Canonov nabor naprav za podjetja prav v času, ko je IDC napovedal, da bo s trenutno rastjo do leta 2009 v nekaterih državah v uporabi pol milijona večfunkcijskih in barvnih tiskalnikov. Obsežne možnosti končne priprave dokumentov, vključno s spenjanjem, luknjanjem in broširanjem omogočajo zmanjšanje stroškov, namenjenih zunanji pripravi profesionalnih dokumentov. Poleg tega pa programska oprema iW Publishing Manager izboljšuje storilnost, saj omogoča uporabnikom združevanje dokumentov različnih aplikacij, kot so Microsoft Excel, Word, PowerPoint in Adobe PDF.

Tiskalniki so opremljeni s tehnologijo zaznavanja barv (ACS), ki prepozna, ali je dokument v barvah ali črno-bel, in ga temu primerno natisne. Tako preprečuje nepotrebno uporabo barv. Programska oprema Deparment ID daje možnost določanja individualnih in oddelčnih kvot ali pa samo nadzor porabe z dodatnim programom iWAM MEAP.

Nove naprave so energijsko varčne in so tudi prvi večfunkcijski tiskalniki serije iR C, ki uporabljajo ogrevanje na zahtevo, zaradi česar je njihov ogrevalni čas 30 sekund. Kadar niso v uporabi ali pa so v stanju pripravljenosti, porabijo izredno malo energije. Z njimi je mogoče prihraniti prostor, saj so ene najbolj kompaktnih večfunkcijskih naprav na trgu. Čeprav imajo štiri bobne, je njihova velikost primerljiva s tiskalniki z enim bobnom.

“S predstavitvijo teh tiskalnikov smo še utrdili naš položaj vodilne blagovne znamke na področju barvnega tiskanja,” dodaja Rowntree. “Canon ima na tem področju izjemne izkušnje, prav tako pa dobro poznamo potrebe podjetij, kar se odraža v našem naboru barvnih pisarniških tiskalnikov. Imamo rešitev za vsako poslovno zahtevo.”

Nedavna Canonova raziskava je pokazala, da je 64 odstotkov vodilnih kadrov zaskrbljenih, da bi zaposleni dobili v roke zaupne poslovne informacije in je zato varnost tiskanja ključnega pomena. 20 odstotkov zaposlenih namreč meni, da je branje zaupnih dokumentov, pozabljenih na tiskalnikih, sprejemljivo početje. Ob tem pa jih 46 odstotkov priznava, da je o zaupnih podatkih spregovorilo izven podjetja. Večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i zato ponujajo vrsto varnostnih možnosti, vključno z varnim tiskanjem, individualno in oddelčno identifikacijo ter vodnim tiskom strogo zaupnih dokumentov. Dodatna možnost šifriranja podatkov na trdem disku je prav tako na voljo.

Spletno orodje iW Management Console administratorjem omogoča centralizirano upravljanje naprav v omrežju. Tako lahko na daljavo spreminjajo nastavitve naprav, odkrivajo nove naprave in nadzirajo njihovo delovanje, saj so z e-poštnimi sporočili opozorjeni na izpraznjen toner, zastoj papirja in druge napake. To jim omogoča hitro in enostavno odpravljanje težav ter zagotavljanje krajših izpadov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več