Triki in nasveti
22.04.2005 08:50
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povabite prijatelja, da vam pomaga

Verjetno nekateri že veste, da imajo Windows XP Professional to sposobnost, da se nanje lahko poveže oddaljeni uporabnik z namenom dela na tem računalniku. To ste lahko tudi vi, ko ste na poti, stran od svojega računalnika in se želite preko znanega domačega IP naslova povezati na vaš vklopljeni računalnik.
Kaj pa, če niste dovolj vešči s svojim računalnikom in bi si želeli, da vam na njem pomaga sosed? No, s sosedom bi že še šlo, toda malo bolj oddaljeni znanci vam ne bodo pripravljeni preveč pogosto pomagati, razen če jih boste ob vsakem obisku kraljevo pogostili. Da bi se izognili neprijetnostim s potovanji, lahko te oddaljene znance povabimo, da nam pomagajo na daljavo, in sicer tako, da bomo lahko videli, kaj točno počno na računalniku.
Recept je sledeč. Recimo, da se vam je nekaj zalomilo in ne veste, kako naprej. Prijatelja povabite pomagat tako, da kliknete Start > Help and Support (velja samo za Windows XP). V zgornjem delu vidite gumb Support in ga kliknete. V levem delu okna vidite povezavo Ask a friend to help. Tudi to kliknete in pridete v čarovnika za nastavljanje povabila. V desnem delu okna sledi povezava Invite someone to help you. Sledi vnos elektronskega naslova pomagača in gumb Invite this person. Po potrebi vpišemo komentar, ki se bo izpisal pomagaču in na koncu še nastavimo veljavnost povabila (najbolje nekaj dni) ter po možnosti odstranimo kljukico pri geslu, da povabljeni nima težav pri kasnejšem dostopu. To je vse, kar morate storiti. Sliši se komplicirano, ampak v praksi, ko se enkrat navadite, gre samo za nekaj klikov in vpis e-maila, pa še tega lahko povlečete iz Outlookovega imenika.
Povabljeni nato dobi po elektronski pošti povabilo s hiperpovezavo, na katero klikne. Vam se pokaže okno z obvestilom, da prijatelj želi dostopiti, in to mu tudi dovolite. Sedaj on že lahko vidi vaš zaslon, vi pa imate še vedno kontrolo nad tipkovnico in miško. Če oddaljeni prijatelj želi, lahko prevzame kontrolo (gumb Take Control), vendar mu morate vi to dovoliti.


Prijavi napako v članku