Računalništvo, telefonija
18.05.2020 08:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pospešite obdelavo in odpremo spletnih naročil

.. Vsaka večja ali manjša spletna trgovina mora naročila obdelati, odpremiti, za naročnika pa popolno izkušnjo predstavlja tudi sledenje naročilu. Ta postopek je lahko zamuden in dolgotrajen ali pa hiter in učinkovit ..

Proces obdelave, odpreme in sledenja spletnih naročil je lahko danes avtomatiziran in do 1000-krat hitrejši, kot je bil še pred leti. V nekaj minutah lahko obdelate naročila, izdelate nalepke in sledite paketom. Order management in avtomatizacija sta čarobni besedi v svetu spletne prodaje. Z njima bo upravljanje s pošiljkami lažje in bolj učinkovito. Vse od zajema do odpreme paketa boste opravili v rekordnem času.

Obdelava naročil za vas in namesto vas

V prvem koraku mora vsaka spletna trgovina naročila obdelati. Avtomatska pravila v platformi MetaKocka – Order management naročila obdelajo za vas in namesto vas. Razvrstijo jih v odpremo, naročila z napakami pa opredelijo kot problem. Tako zagotovijo hitro obdelavo vseh pošiljk ter minimalizirajo število nedostavljenih ali zavrnjenih paketov, ki za podjetje predstavljajo nepotreben in pogosto ne prav majhen strošek. 1000 naročil platforma kot za šalo obdela v 10 do 15 minutah.

Posebna aplikacija tudi preveri naslov in pravilnost telefonskih številk, preden gre paket v odpremo. V primeru nenavadnega zapisa vas o tem obvesti, posebni algoritmi v ozadju pa predlagajo ustrezne nove možnosti. Prav tako pripravljajo sistem dodatne kontrole ob vstavljanju artiklov v pakete, preden paket zapusti odpremo. Vse za to, da bi zmanjšali faktor človeških napak.

V platformi Order management so že integrirane dostavne službe, v Sloveniji so to Pošta, GLS in DPD. Če imate s katero koli negativne izkušnje, jo lahko preprosto zamenjate. Za vsa obdelana naročila pridobite ustrezne sledilne številke, prikaz statusov dostave znotraj naročila pa vam bo omogočal popolno kontrolo.

Zadovoljen kupec se bo vrnil

Poleg vaše kontrole pošiljke sistem omogoča tudi samodejno obveščanje kupcev. Obvestila o odposlanih pošiljkah so lokalizirana in vsebujejo tracking kodo, tako da lahko kupec kadar koli vpogleda v status paketa. S tem pridobite večje zaupanje kupcev in njihovo lojalnost, saj se bo s storitvijo zadovoljen kupec zagotovo še vrnil.

S tracking kodami povezanih dostavnih služb paketu lahko sledite do vrat kupca. Tudi takrat pa avtomatika odlično opravi svoje delo, saj dostavljeno naročilo zaključi in kupcu pošlje elektronski račun. Po potrebi to potrdi tudi na Furs.

Več davčnih številk, več valut, več skladišč

Si sploh še kdo predstavlja, kako ročno voditi rezervacije in zaloge? Z Metakocko prejeta naročila samodejno ustvarijo rezervacijo naročenih artiklov in osvežijo razpoložljivo zalogo. Avtomatizirano je tudi razvrščanje naročil s pravili za odpremo iz zunanjih skladišč, tako da lahko obvladujete tudi delo na več lokacijah.

V Order managementu lahko poslujete z več EU davčnimi številkami, davčnimi stopnjami in v več valutah. Tudi izpisi računov so prevedeni v več jezikov, zato lahko vaši kupci račun prejmejo v svojem jeziku.

Povezana z vsemi večjimi platformami

Kako voditi prejete odkupnine? Datoteke odkupnin povezanih dostavnih služb boste lahko preprosto uvozili v platformo, kar vam bo omogočalo hiter pregled, za katera naročila so bile odkupnine že prejete in katere lahko še pričakujete.

Neprevzeti paketi? Da, tudi to se ne dogaja prav redko, a sledenje pošiljk omogoča ponovno obveščanje kupca o poslani pošiljki, in to samodejno. Pripravljajo tudi SMS obveščanje, da bo število neprevzetih paketov še manjše.

Z Order managementom in optimizacijo procesov pri obdelavi naročil boste prihranili čas in dodatne stroške. Metakocka je povezana je z vsemi večjimi e-commerce platformami, kot so Magento, Shopify, Opencart, Woocommerce, cs.cart, Ebay, Amazon, Shopamine in druge.

V Metakocko je povezanih več kot 2000 spletnih trgovin in več kot 30 dostavnih služb, ki jih stalno dodajajo v ponudbo. Integrirane dostavne službe v tujini omogočajo hiter nastop na tujih trgih že v nekaj dneh brez dodatnih stroškov. Več najdete na ordermanagement.biz (P.R.)


Prijavi napako v članku