Triki in nasveti
08.03.2013 13:56

Deli z drugimi:

Share

Pospešite delovanje vaše mobilne naprave Android na enostaven način

Aplikacija Clean Master je med uporabniki mobilnih naprav Android izjemno priljubljena. Ta namreč omogoča pohitritev tako pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika Android na izjemno hiter in nadvse enostaven način. Poleg tega je za nameček še povsem brezplačna.
S pomočjo aplikacije Clean Master se boste odvečnih datotek na mobilni napravi Android znebili na hiter in enostaven način!
S pomočjo aplikacije Clean Master se boste odvečnih datotek na mobilni napravi Android znebili na hiter in enostaven način!

Kot je običajno za vsak operacijski sistem, bo tudi hitrost in odzivnost mobilnih naprav Android s časom pričela upadati. Če ste opazili, da se vaš pametni mobilni telefon ali tablični računalnik odziva počasneje kot po navadi, potem je čas, da na njem opravite »vzdrževalna« dela. To še posebej velja za tiste uporabnike mobilnih naprav Android, ki pogosteje nameščajo in odstranjujejo mobilne aplikacije ter se »igrajo« z naprednimi nastavitvami sistema.

Če želite ponovno pospešiti delovanje vaše mobilne naprave Android, ne potrebujete ne naprednega znanja ne veliko časa, saj lahko tu računate na pomoč brezplačne aplikacije Clean Master. Izjemno uporabna aplikacija je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Pley, za ta namen lahko uporabite tako klasično spletno povezavo http://goo.gl/LiNzA kot nadvse priročno QR kodo. Če pa imate na mobilni napravi Android upravljavske pravice, boste lahko od uporabne aplikacije pridobili še več uporabnih funkcij.

Mobilna aplikacija Clean Master je na srečo izjemno enostavna za uporabo, saj imate na razpolago »le« štiri glavne menije, in sicer »History«, »Privacy«, »Tasks« in »App Manager«. S klikom na gumb »History« bo aplikacija prikazala programe, ki na mobilni napravi zasedajo največ prostora, s klikom na zavihek »Residual file« pa še mape in datoteke, ki že dalj časa niso bili v uporabi. Nadvse presenečeni boste, ko boste videli, koliko »navlake« se je dejansko nabralo na vašem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku v zgolj nekaj mesecih uporabe.

S klikom na gumb »Privacy« vam bo program Clean Master prikazal vse programe, ki hranijo vaše osebne in zasebne podatke, s klikom na gumb »Tasks« pa boste pridobili seznam aplikacij, ki so trenutno aktivne. Gumb »App Manager« pa vam omogoča hiter dostop do seznama nameščenih mobilnih aplikacij in njihovo odstranitev.

Čeprav je aplikacija Clean Master izjemno enostavna in intuitivna za uporabo, bodite pri njeni uporabi zelo previdni. Napačno izbrisani podatki ali aplikacije vam lahko namreč pošteno zagrenijo življenje. Če niste povsem prepričani kaj izbrisati vam priporočamo, da se po nasvet obrnete na strokovnjake Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku