Triki in nasveti
20.06.2010 15:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako posneti dogajanje na računalniku, ko sem odsoten?

Program Nepflex Screen Recorder je preprost, a učinkovit.
Program Nepflex Screen Recorder je preprost, a učinkovit.

Ali se vam je že zgodilo, da ste bili, ko ste zapustili računalnik, zelo radovedni, ali ga je v tem času kdo uporabljal in če ga je, kaj je gledal? Ena od možnosti za preverjanje dogajanja na vašem računalniku je uporaba kakšnega izmed t. i. keyloggerjev. Ti vam namreč v posebno datoteko zapišejo prav vse, kar je bilo natipkano z vašo tipkovnico. Obstaja pa še ena možnost. Brezplačno si lahko iz spleta naložite program z imenom Nepflex Screen Recorder, ki vam bo dogajanje na računalniku ob vaši odsotnosti posnel v video datoteko.

Postopek do posnetka je sledeč:

  1. Odpravite se na spletno stran www.usability-studio.com/download in si iz nje presnemite ter za tem še namestite program Nepflex Screen Recorder. Kolikor uporabljate katerega izmed Microsoftovih operacijskih sistemov – XP, Vista ali 7 – s poganjanjem programa ne bi smelo biti težav.
  2. Sedaj si poglejmo nekaj nastavitev v samem programu. Če želite videti označbe levih in desnih klikov v videu, opciji na vrhu pustite obkljukani, v nasprotnem primeru jih odkljukajte. Program od vas zahteva, da izberete tudi kodek. Mi smo v našem primeru izbrali kodek Cinema Codec by Radius. Takoj pod izborom kodeka določite, v kolikih slikah na sekundo naj bo video posnetek posnet. Opozarjamo, da če imate počasen računalnik, raje izberite nekoliko manj slik na sekundo, saj bo v nasprotnem primeru program med snemanjem preveč obremenil delovanje računalnika. Za konec pa morate še določiti, na katero lokacijo naj vam program posname video posnetek.
  3. Da bi začeli snemati, morate le še klikniti na gumb Start Record. Ko pa boste snemanje želeli prekiniti, pritisnite na tipko F9 in na prej določeni lokaciji vas bo že čakal video posnetek.

Prijavi napako v članku