Operacijski sistemi
13.05.2013 13:18

Deli z drugimi:

Share

Poskusni Windows 8.1 Blue potrjeno 26. junija!

Podjetje Microsoft je potrdilo govorice, da bo težko pričakovana nadgradnja Windows Blue 8.1 “Public Preview” na voljo 26. junija oziroma že prvi dan konference BUILD 2013. Končna različica nadgradnje za Windows 8 pa naj bi bila po ocenah strokovnjakov predvidoma nared že konec letošnjega leta.
Poskusna različica posodobitve Windows Blue 8.1 “Public Preview” naj bi prinesla zvrhan koš uporabnih novosti!
Poskusna različica posodobitve Windows Blue 8.1 “Public Preview” naj bi prinesla zvrhan koš uporabnih novosti!

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavila namigovanja, da naj bi podjetje Microsoft prvo poskusno različico nadgradnje Windows 8.1 Blue ponudilo v javno preizkušanje že v okviru lastne konference BUILD 2013, ki se bo od 26. do 28. junija odvijala v konferenčnem centru Moscone Center v San Franciscu (http://goo.gl/73hez). Sedaj je teh ugibanj vendarle konec, saj je računalniški gigant potrdil, da bo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 8 težko pričakovana nadgradnja Windows Blue 8.1 “Public Preview” na voljo 26. junija oziroma že prvi dan konference Microsoft BUILD 2013. Ker pa bo tu šlo za prvo javno poskusno različico nadgradnje, bo ta kakopak namenjena le naprednejšim uporabnikom, saj bo po vsej verjetnosti vsebovala zvrhan koš programskih hroščev.

Namigovanj o tem kaj bodo uporabniki najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema pridobili z nadgradnjo Windows Blue 8.1 “Public Preview” je veliko in jih v naslednjih nekaj tednih lahko pričakujemo še več. Do sedaj razkrite govorice pa kažejo na to, da bodo uporabniki Oken 8 z namestitvijo posodobitve »prejeli« gumb »Start«, dodatne možnosti prilagajanja ikon, spletni brskalnik Internet Explorer 11, izboljšani iskalnik Bing, orodje za napredno upravljanje z uporabniškimi računi in druge uporabne novosti. Težko pričakovana posodobitev naj bi prinesla še nekaj izboljšav na področju varnosti in do desetodstotno pohitritev delovanja. Končna različica nadgradnje za Windows 8 pa naj bi bila po ocenah strokovnjakov predvidoma nared že konec letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku