Programska oprema
26.04.2010 13:04
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Portal YouTube pričel z izposojo filmskih posnetkov

YouTube naj bi bil sedaj uporabnikom še bolj prijazen.
YouTube naj bi bil sedaj uporabnikom še bolj prijazen.

Portal YouTube, največji ponudnik spletne storitve za izmenjavo filmskih posnetkov, je brez večjega medijskega pompa pričel s ponujanjem storitve spletne izposoje filmov. Preko nove storitve lahko spletni deskarji odslej proti plačilu povsem legalno gledajo tudi tiste videoposnetke, ki so sicer zaščiteni z avtorskimi pravicami.

Ljubiteljem filmskih posnetkov je na voljo kar bogata paleta filmskih uspešnic, kot so Sundance Film Festival: The Cove, Bass Ackwards, One Too Many Mornings, Homewrecker in Children of Invention. Za ogled filmskih posnetkov, za katere je potrebno odšteti od 99 dolarskih centov (74 evrskih centov) do 3,99 dolarjev (2,99 evrov), imamo ob nakupu na voljo »le« 48 ur.

Z novo ponudbo bi YouTube lahko kmalu postal konkurenčen celo portaloma iTunes in XBox Video Marketplace, saj ima zagotovljeno podporo številnih vplivnih podjetij, kot so AOL, MSN, MySpace in Yahoo, ki skupno obsegajo kar 96 odstotkov vseh uporabnikov spleta onkraj luže. Poleg tega ga podpira skupno več kot 50 televizijskih hiš, studiev in spletnih producentov. No, pustimo se presenetiti!

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku