Računalništvo, telefonija
06.04.2016 13:49

Deli z drugimi:

Share

Porazen začetek za iPhone SE!

Apple iPhone SE je iPhone 6S v malem!
Apple iPhone SE je iPhone 6S v malem!

Čeprav je pametni mobilni telefon Apple iPhone SE na nedavni predstavitvi požel veliko pozitivnih kritik, je njegova prodaja daleč od statusa prodajne uspešnice. Najbolj porazna prodaja naj bi bila v Združenih državah Amerike, drugje po svetu pa ni pretirano boljše. Kot kaže se ponavlja zgodba pred leti predstavljenega cenejšega modela 5C, ki nikoli ni dosegel prodajnih številk velikih modelov.

Mnogi so prepričani, da je slaba prodaja pametnega mobilnega telefona Apple iPhone SE povezana s previsoko maloprodajno ceno, saj je v evropskem prostoru za 16 gigabajtno različico treba odšteti okoli 509 evrov in 609 evrov za 64 gigabajtno različico. Čeprav gre tu za nadvse zmogljiv pametni mobilni telefon, je ta namreč še vedno opremljen s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.136 × 640 slikovnih točk. Po drugi strani pa gre za zmogljivo napravo, ki razpolaga s procesorjem A9 in pomožnim procesorjem M9, ki ju sicer najdemo tudi v pametnem mobilnem telefonu iPhone 6S in iPhone 6S Plus.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone SE nudi še podporo za 4G/LTE in za hitro brezžično povezavi Wi-Fi 802.11ac. Inženirji podjetja Apple so pametni mobilni telefon iPhone SE opremili še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki med drugim podpira možnost Live Photos in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K. Kljub temu so kupci prepričani, da večja zmogljivost ne upravičuje visokih maloprodajnih cen za novi Apple iPhone SE.


Prijavi napako v članku