Računalništvo, telefonija
08.10.2017 07:51

Deli z drugimi:

Share

Pomnilniške kartice SanDisk za ekstremne pogoje

Pomniške kartice Automotive in Industrial bodo namenjene najzahtevnejšim pogojem.
Pomniške kartice Automotive in Industrial bodo namenjene najzahtevnejšim pogojem.

Podjetje SanDisk je prijetno presenetilo z dvema novima družinama pomniških kartic Automotive in Industrial, ki jih lahko uporabljamo v najzahtevnejših pogojih. Kot je iz imena razvidno gre tu za pomnilniške kartice, ki so namenjene tako za uporabo v različnih transportnih vozilih (avtomobili, brezpilotna letala, droni in podpono) kot v industrijskih obratih. Njihova ključna prednost v primerjavi s klasičnimi pomnilniškimi karticami je boljša temperaturna obstojnost, saj kartice družine Automotive lahko brez težav prenesejo temperature od minus 40 stopinj Celzija do 85 stopinj Celzija, medtem ko kartice družine Industrial odlično delujejo pri temperaturah med minus 25 stopinj Celzija do 85 stopinj Celzija.

Družina pomnilniških kartic SanDisk Industrial je na voljo v formatu SD in sicer s kapacitetami med osmimi gigabajti in 64 gigabajti ter v formatu microSD s kapacitetami med osmimi gigabajti in 128 gigabajti. Družina pomnilniških kartic SanDisk Automotive pa je na voljo le v formatu SD in sicer s kapacitetami med osmimi gigabajti in 64 gigabajti. Vsi modeli se ponašajo s hitrostjo branja podatkov do 80 megabajtov na sekundo in zapisovanja podatkov s hitrostjo 50 megabajtov na sekundo, poleg tega pa je tu na voljo še možnost spremljanja delovanja pomnilniške kartice in sicer preko tehnologije Health Status Monitor.

Prve pomnilniške kartice Automotive in Industrial bo podjetje SanDisk dostavil podjetjem v kratkem. To pomeni, da bodo te kmalu na voljo v različnih napravah, ki bodo naprodaj širom sveta.


Prijavi napako v članku