Prenosni računalniki
17.01.2022 20:25

Deli z drugimi:

Share

Pomen kamere za impresiven zaslon prenosnika MateBook 14s

Po pametnih telefonih zdaj še prenosni računalniki stopajo v obdobje ozkih robov in visokega razmerja med zaslonom in ohišjem. Huawei ima na tem področju že nekaj let vodilno vlogo, po zaslugi zaslonov »FullView«, s katerimi je navdušil uporabnike. Izjema ni pred kratkim predstavljani model Matebook 14s, saj se ravno tako ponaša z impresivno vizualno izkušnjo.

Različice novega prenosnega računalnika Huawei MateBook 14s so opremljene z zaslonom na dotik razločljivosti 2,5K in 90-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem. Na splošno velja, da razmerje predstavlja količnik med celotno sprednjo površino z zaslonom in robovi ter njegovo uporabno površino. Med napravami z enakimi merami zato tiste z višjim razmerjem nudijo večjo površino gledanja, kar še posebej stopi v veljavo med igranjem videoiger ali gledanjem video posnetkov. V tej vlogi MateBook 14s nudi resnično impresivno sliko.

Zasnova kamere, zaslužna za ozke robove

Za povečanje razmerja med zaslonom in ohišjem imajo izdelovalci na voljo relativno malo rešitev. Po zgledu pametnih telefonov je ena izmed teh kamera pod zaslonom ali v zaslonski zarezi, toda takšen pristop vpliva na razločljivost zaslona in omeji zmogljivosti kamere. Kako je Huaweiu uspelo doseči visoko razmerje in obenem ohraniti kamero na najbolj primeren mestu v robu tik nad zaslonom? Po zaslugi izredno majhnega modula, širokega vsega 2,25 mm, ki ga na svoje mesto namestijo s pomočjo tehnologije laserskega spajkanja. Oboje je pripomoglo namestitvi »Punch« kamere v tanek zgornji rob in doseganje neverjetno visokega 90-odstotnega razmerja med zaslonom in ohišjem.

Uvajanje laserskega spajkanja v proizvodnjo prenosnih računalnikov

Tehnologija velja za zelo natančno, saj je bila razvita za proizvodnjo pametnih ur in drugim majhnih naprav. Hkrati je tudi izredno zahtevna. Komponente so majhne, zato je možnost napak in s tem izmet v proizvodnji relativno visok. V želji preseči omejitve so inženirji podjetja Huawei razvili popolnoma avtomatiziran postopek laserskega spajkanja.

Da je uspešna, tehnika zahteva natančno poravnavo elementa z mestom na vezju. Huaweieva avtomatizirana tehnologija zato uporablja zasnovo, ki zagotavlja trdnost in zanesljivost zvara. Zasluga gre uporabi enih najbolj natančnih tipal CCD v industriji in algoritmom zmanjšanje odstopanj. Da bi še dodatno zagotovil tesno prilagajanje zvarjenih slojev, so uporabili izredno napredno tipalo tlaka. To zazna že majhne spremembe in posledično zmanjšuje nastanek dima med varjenje. Zadnji korak k doseganju želene natančnosti pa je uporaba visoke frekvence laserskega skeniranja, ki vpliva na trdnost in dolgotrajnost izdelka.

Rezultat je nova kamera prenosnika Huawei MateBook 14s, pri izdelavi katerih so uporabili vse možne tehnologije in znanje, da so zagotovili zanesljivost in visoko kakovost delovanja.

Izkušnja uporabe zaslona FullView

Zahvaljujoč kombinaciji majhnega modula in laserske tehnike spajkanja, ima prenosni računalnik Huawei MateBook 14s kamero v zgornjem robu, ne da bi bil zato ta širši. Kljub temu nudi razločljivosti 720p in preko infrardečega (IR) tipala tudi varno in hitro odklepanje računalnika na podlagi zanesljive prepoznave obraza.

V tehnološki industriji velja kakovost izdelave za standard, ki presoja inovativnost in optimalnost zasnove nekega izdelka. Prefinjena izdelava sprednje »Punch« kamere kaže na brezkompromisno zavezo podjetja Huawei, ko gre za zagotavljanje tehnologije sodobnih zaslonov v prenosnih računalnikih MateBook 14s z upanjem, da pri tem ne bodo osamljeni. Da se bo vse več izdelovalcev osredotočilo na izboljšanje izdelkov, kar bo spodbujalo razvoj industrije osebnih računalnikov in uporabnikom prineslo še več visoko kakovostnih naprav.

Nove naprave Huawei

V Sloveniji se je sicer začela prodajati tudi nova serija pametnih ur Huawei Watch GT 3, ki prihaja v dveh različicah – 46 mm in 42 mm – odlikujejo pa jo napredne športne in zdravstvene funkcije. Huaweiev ekosistem pa dopolnjujeta še nova pametna telefona Huawei nova 9 in Huawei nova 8i ter velik ukrivljen monitor Huawei MateView GT, ki ga odlikujejo sodoben videz, nesporna kakovost, najnovejše tehnologije in zanesljivost.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei MateBook 14s

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več