Programska oprema
30.08.2006 17:28

Deli z drugimi:

Share

Pomembne izboljšave pri upravljanju varnostnih tveganj

Učinkovito orodje za upravljanje računalniških tveganj je v novi različici še močnejše – Modul za avtentikacijo SSH znotraj operacijskega sistema Unix, izboljšano prepoznavanje operacijskega sistema in okrepljena združljivost, ki jo zagotavlja modul za obveščanje – Večina novosti brezplačna za naročnike vzdrževalne (support) pogodbe.

Novosti najnovejše različice orodja za upravljanje z varnostnimi tveganji McAfee Foundstone dodatno krepijo moč računalniških skrbnikov v boju proti vse bolj prisotnim in uničujočim računalniškim grožnjam. V poplavi slednjih je za zagotavljanje celovite računalniške varnosti podjetja nujno zanesljivo razvrščanje teh groženj po kritičnosti, kajti če najbolj kritičnim grožnjam ni takoj namenjena ustrezna pozornost, učinkovitost ukrepov za zagotavljanje računalniške varnosti peša. Zadovoljni uporabniki dosedanjih različic orodja za upravljanje z ranljivostmi McAfee Foundstone Enterprise s pridom izkoriščajo njihovo funkcionalnost in zmogljivost, kar jim omogoča da svoje znanje in sredstva usmerjajo v tiste postopke in ukrepe, ki v najkrajšem času zagotavljajo največje učinke v smeri zagotavljanja varnosti.

Z novimi funkcijami v različici 5.0 bodo varnostne naloge računalniških skrbnikov še lažje. Modul za avtentikacijo SSH v operacijskem sistemu Unix (novejše različice Red Hat Enterprise, Solaris in AIX) predstavlja pomembno nadgradnjo zmogljivosti pri izkoriščanju skrbniških pooblastil za izvedbo izredno natančnih analiz sistemov v omrežju, kajti dosedanja različica 4.2 je podpirala ta opravila le v operacijskem sistemu Windows. Skupaj z izboljšanim prepoznavanjem operacijskega sistema bo najnovejša različica McAfee Foundstone Enterprise lažje prepoznala ranljivosti in še bolj celovito opredelila profil tveganja. Pomembna novost je tudi dvosmerni sporočilni modul, ki razširja povezljivost z drugimi aplikacijami in programi, ki uporabljajo komunikacijo SMNP. Dosedanja različica McAfee Foundstone Enterprise 4.2 podpira le enosmerno komunikacijo prek e-pošte (SMTP) in protokola SMNP. Razširjena povezljivost odpira pot za nadaljnjo avtomatizacijo, integracijo in poenostavitev postopkov in orodij za nadzor ranljivosti; primer je, denimo, integracija s sistemom za spremljanje napak in težav, kjer odpiranje in zapiranje incidenta nadzoruje McAfee Foundstone Enterprise 5.0 glede na dejanski potek ugotavljanja in odstranjevanja grožnje.

Programska oprema Foundstone deluje v povezavi z omrežnimi napravami kot je, denimo, FS 1000 ali na ustrezni strojni opremi po izbiri stranke. Modul za avtentikacijo SSH za Unix, izboljšano prepoznavanje operacijskega sistema in izboljšana komunikacija za stranke so brezplačna nadgradnja za naročnike vzdrževalne (support) pogodbe Foundstone, sporočilni modul pa je del posebnega modula (Remediation), ki je opcijska licenca za McAfee Foundstone Enterprise.


Prijavi napako v članku